Binnenplein stadhuis in Izegem wordt omgetoverd tot buitenauditorium

V.l.n.r. Lieven Vanlerberghe, David Demeyere, directeur Art’Iz Wim Belaen, Mattias De Rycke, schepen Kurt Himpe en Benjamin Sercu. (foto Frank)© Frank Meurisse
V.l.n.r. Lieven Vanlerberghe, David Demeyere, directeur Art’Iz Wim Belaen, Mattias De Rycke, schepen Kurt Himpe en Benjamin Sercu. (foto Frank)© Frank Meurisse
Redactie KW

De komende weken zullen er repetities en voorstellingen van kunstacademie Art’Iz plaatsvinden in de binnentuin van het stadhuis. Dit om in coronatijden toch met publiek te kunnen werken. “Het binnenplein van het Izegemse stadhuis wordt hiertoe tijdelijk omgetoverd tot een buitenauditorium”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.

Door de coronamaatregelen kan De Leest niet gebruikt worden voor de toonmomenten of de publieke examens van het domein woord en de opleiding jazz-pop-rock van kunstacademie Art’Iz. Dit was in het verleden wel het geval. “Daardoor ging de kunstacademie op zoek naar een alternatief”, aldus schepen Himpe.

Coördinatoren Benjamin Sercu en Lieven Vanlerberghe van de afdeling woord zijn alvast fan. “Het binnenplein van het stadhuis leent er zich perfect toe om er een buitenauditorium van te maken. De authentieke bakstenen muren zorgen voor een sfeervol kader en de akoestiek is er verrassend goed. Een gezellige open tent zorgt ervoor dat spelers en publiek droog blijven bij regenweer”, verduidelijken de twee. “Met ondersteuning van de technici van De Leest wordt alles tot in de puntjes afgewerkt.”

“Eindelijk nog eens live voor een publiek staan wordt hoe dan ook een feest”, reageren coördinatoren jazz-pop-rock Mattias De Rycke en David Demeyere op het feit dat de optredens nog niet helemaal publiek zullen zijn. De beperkte plaatsen zijn voorbehouden voor familie en vrienden van de spelers. “De leerlingen en leerkrachten van Art’Iz reikhalzend uit naar de toonmomenten.” (MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.