Bijna een volledige kleuterschool in quarantaine

Twee personeelsleden van de kleuterschool raakten besmet met het coronavirus. © belga
Redactie KW

Zo’n 170 kleuters van basisschool Kinderland in Kortrijk zitten allemaal thuis in quarantaine nadat zaterdag een Covid-19 besmetting vastgesteld werd bij twee personeelsleden uit de kleuterschool. Eén van die leerkrachten kwam met alle kleuters in contact, waardoor de directie geen risico’s wou nemen.

“Nadat de besmetting vastgesteld werd, werd geen risico genomen en beslisten we om de kleuters een week in quarantaine te plaatsen. We beseffen dat het niet zo evident is voor de ouders om zo snel opvang te kunnen voorzien, maar de ouders zijn wel begripvol voor onze beslissing.”

Vrijdag was er een vrije dag op kleuterschool Kinderland, en maandag was er pedagogische studiedag. Dus de kinderen waren vier dagen niet op school. “Afhankelijk van het laatste moment dat de betrokken personeelsleden bij de kleuters geweest waren, kunnen de kleuters terugkeren naar de school.”

“Vandaag kon één kleutergroep gewoon naar school komen. Morgen komt een tweede klas terug, donderdag nog twee klasjes en de resterende vijf kleutergroepen komen vrijdag weer naar school.”

Mondmasker voor leraren

De school besliste nu om, zolang de piek van coronabesmettingen in Kortrijk niet gaan liggen is, de leerkrachten ook in het kleuter mét mondmasker bij de kleuters te laten komen als ze de afstandsregel niet kunnen bewaren, hoewel dit bij kleuters niet verplicht is. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier