Bezoek Sint en Piet in het Sintenhuis

Op zondag 8 november komen Sint-Maarten en zijn zwarte Pieten op bezoek in Watou. Dit jaar kunnen kinderen uit Watou hem bezoeken in het Festivalhuis.

Het Sintenhuis is gelegen op het Watouplein. © gf

“Sinds 35 jaar zorgt het Sint-Maartenscomité voor een optocht, kinderfeest, muziek, snoep, optreden en een OKRA-namiddag. Enkele maanden terug staken we de koppen al bij elkaar en werd nagedacht over een plan A, B, C, … rekening houdend met de coronamaatregelen.”

“Het Festivalhuis op het Watouplein werd door stad Poperinge ter beschikking gesteld. Ondertussen is het een Sintenhuis geworden met een werkkamer, inpakkamer, eetkamer en cadeaukamer. Sint en Piet zijn meer dan tevreden met hun stek”, zegt Guido Ollevier van het Sint-Maartencomité.

Vooraf inschrijven

Vanaf 14 uur op zondag 8 november zijn de kinderen uit Watou welkom in het Sintenhuis, naast Mini-Market – Spar op het Watouplein. “Ze zullen de Sint hun brief kunnen bezorgen, hem vertellen hoe flink ze zijn geweest én ze zullen een lekkere snoepzak kunnen ophalen”, vertelt Guido. De Sint heeft het dit jaar extra druk en ook hij wil alles coronaproof laten verlopen, daarom moest je op voorhand inschrijven.

De ouders van de kinderen worden verwittigd op welk tijdstip ze op bezoek mogen komen. We willen vooral dat de kinderen genieten.” Inschrijven voor het Sintenhuis is nu niet meer mogelijk. (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.