Ben Weyts investeert 7 miljoen euro in West-Vlaamse scholenbouw

Ben Weyts: "Het is niet omdat de klassen en de schoolgebouwen wekenlang hebben leeggestaan dat we niet bouwen aan de toekomst." © belga
Redactie KW

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ? 21,5 miljoen in 186 scholenbouwprojecten in Vlaanderen. Zo’n 7 miljoen euro gaat naar West-Vlaanderen. “Corona leerde ons dat de capaciteit en de infrastructuur van onze scholen onmisbaar zijn om ons onderwijs vorm te geven”, zegt Weyts. “Nu leerlingen terug naar de klas kunnen, blijven we ook niet blind voor investeringen in de toekomst.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. “Deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeerde in de maand mei via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 21.540.600,10 euro in maar liefst 186 scholenbouwprojecten in Vlaanderen. In totaal gaat zo’n 7 miljoen euro naar West-Vlaamse scholen. Vrije Basisschool ‘t Brugske Dadizele en Vrije Basisschool ‘t Brugske Slypskapelle in Moorslede kunnen met anderhalf miljoen euro aangekochte gebouwen geschikt maken voor het onderwijs. Het VTI in Ieper voert met 964.000 euro dan weer werken uit aan het gebouw van de houtafdeling. “Het is niet omdat de klassen en de schoolgebouwen wekenlang hebben leeggestaan dat we niet bouwen aan de toekomst”, zegt Weyts. “Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij de lesdagen in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.