Belevingsbox helpt ouders geschikte school vinden voor hun kleuter

Directeur Petra Bernaert toont trots de belevingsbox van haar school.© PDC
Directeur Petra Bernaert toont trots de belevingsbox van haar school.© PDC
Redactie KW

Voor ouders wiens peuter binnenkort naar de eerste kleuterklas mag, is het niet simpel om in coronatijden een school te vinden die aan hun wensen en verwachtingen voldoet. Schoolbezoeken zijn verboden en openklasdagen worden nog niet georganiseerd. Petra Bernaert, waarnemend directeur van GO! Basisschool de Pannebeke in Brugge, heeft samen met een aantal collega’s een innovatieve oplossing bedacht voor dit probleem.

“Samen met een kernteam en vooral gesteund door collega Jessica Verbeke van basisschool Manitoba heb ik in navolging van de box voor de leerlingen van het zesde leerjaar een specifieke belevingsbox voor kleuters ontwikkeld. Ouders die op zoek zijn naar een school voor hun peuter kunnen aan de hand van zowel speelse als leerzame doe-opdrachten kennis maken met de visie van de school. Daarnaast bevat de box een heleboel praktische informatie. Een QR-code maakt je wegwijs in het gebruik van alle materialen die in de doos steken. Meer dan 20 scholen van onze scholengroep beschikken over zo’n belevingsbox met schoolspecifieke accenten.”

Aanvragen via website

“Geïnteresseerden kunnen deze belevingsbox aanvragen door een QR-code op de website van de betreffende school in te scannen”, vult Petra Bernaert aan. “We brengen de box aan huis of je kunt hem ophalen op school.”

“Ondertussen werden in alle scholen van scholengroep!impact al bijna 200 dozen uitgedeeld. Het objectief is om minimaal 15 boxen per school aan geïnteresseerde ouders te bezorgen. In mijn school hebben we al zes nieuwe kleuters ingeschreven van ouders die zo’n belevingsbox aanvroegen. De reacties zijn over het algemeen heel positief. Van zodra het opnieuw mag, blijven de ouders uiteraard welkom op school maar we horen dat de belevingsbox een uitstekend alternatief is om een goed beeld te krijgen van de toekomstige school van hun kind. Ook wanneer de coronapandemie achter de rug is, zullen we de doos blijven gebruiken.”

Samen met haar collega’s met wie ze de belevingsbox ontwierp, ontbreekt het directeur Petra Bernaert niet aan innovatieve ideeën. “We zijn al volop bezig met de ontwikkeling van een instappersbox voor ouders die hun kind in een school ingeschreven hebben. Hiermee willen we hen een schat aan informatie bezorgen. De dag dat hun kind voor het eerst kennismaakt met het schoolleven, bieden we de ouders onze nieuwste box gratis aan.” (PDC)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.