Begeleiders Chiro Oetsjiekoetsjie uit Sint-Eloois-Vijve moeten pannenkoeken bakken

Net als vorig jaar daagden de volwassen begeleiders van Chiro Oetsjiekoetsjie de leiding uit om 400 sinterklaasontbijten aan de man te brengen. De leden slaagden in hun opzet en de VB’s moesten als tegenprestatie pannenkoeken bakken.

De VB’s mochten net zoals vorig jaar achter het fornuis plaats nemen om pannenkoeken te bakken. Op de foto zie je v.l.n.r. Arne Baart, Leen Lagrainge, Els Lambrecht en Lode Debode. © IVD

“Toen wij anderhalf jaar geleden startten als volwassen begeleiders van Chiro Oetsjiekoetsjie daagden Els Lambrecht, Arne Baart, Lode Debode en ikzelf de leiding bij het begin van het Chirojaar uit met het oog op de verkoop van sinterklaasontbijten. Indien zij erin slaagden om 350 ontbijten te verkopen, zouden wij voor alle leden pannenkoeken bakken“, vertelt Leen Lagrainge.

“Wij hadden er echt geen idee van of ze in hun opzet zouden slagen. Dat streefdoel werd echter gemakkelijk gehaald en dat betekende voor ons een weekend bakken. Dit jaar gingen wij nog een stapje verder door het streefdoel te verhogen naar 400 ontbijten. Het bleef spannend tot op het einde en uiteindelijk klokten ze af op 403.”

“Uiteraard willen wij de leiding en de ouders nog eens bedanken voor hun enthousiasme tijdens de ontbijtactie. Als volwassen begeleiders vonden wij het immers super dat het zo leefde om aan de 400 te geraken. Net als vorig jaar bakten wij de pannenkoeken met veel plezier en wij zijn nu al aan het nadenken over de volgende uitdaging.”

Fuif en feestweekend

“Ondertussen kijken wij ook al even vooruit naar onze jaarlijkse fuif, de vermaarde Ingnition 7.0, die wij organiseren op zaterdag 23 maart. Het belooft trouwens een erg drukke periode te worden, want de week daarna staat ons feestweekend geprogrammeerd.

Na het succes van de vorige edities openen wij op vrijdag 29 maart opnieuw met een quiz, zaterdag 30 maart kan je terecht in onze gezellige bar, waar wij uitpakken met een verrassingactiviteit. Zondag 31 maart hebben wij ons eetfestijn en wij hopen de oud-leiding weer te kunnen optrommelen om het namiddagprogramma in mekaar te steken”, rondt Leen Lagrainge af. (Ivan Demeulemeester)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.