Basketters Atheneum Oostende zijn Belgisch kampioen… en mogen nu naar het WK

Op de foto herkennen we, naast Directeur Jean Surmont, Adjunct-directeur Nick Ravyse en coach Maarten Caron: Sam Lambrecht, Omar Thielemans, Servaas Buysschaert, Noah Fogang Tschendjou, Ubbe Vandenameele, Pieter-Jan Verschelde, Vince Arschoot, Emmanuel Fundi Bin Masemena, Salim Kediambiko, Tibo Denoyel,Robin Toortelboom, Aaron Verstraete, Arthur Catteuw. © FRO
Redactie KW

De Pegasus Bulls (scholierenploeg basket van GO! Atheneum Pegasus) hebben in Bornem de Belgische titel voor scholenteams binnengehaald.

In een beklijvende finale haalden ze het met 81 – 70 van het Collège Saint Louis uit Luik. Met deze titel mogen ze ook België vertegenwoordigen op de I.S.F.-spelen (het WK voor scholenteams) dat in april 2017 plaatsvindt in Porec, Kroatië.

Dit topresultaat is het gevolg van de intensieve samenwerking tussen GO! Atheneum Pegasus en BC Oostende. Leerlingen met baskettalent krijgen de mogelijkheid om hun studies te combineren met intensieve sportbegeleiding. De volledige ploeg werd beloond met een en schoolhoodie in ontvangst nemen.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.