Basisschool ’t Polderhart nadert afwerking

Burgemeester Alain De Vlieghe en directeur Ingrid Igodt voor de nieuwbouw. “Andere scholen zijn jaloers.”©WK WK
Burgemeester Alain De Vlieghe en directeur Ingrid Igodt voor de nieuwbouw. “Andere scholen zijn jaloers.”©WK WK
Redactie KW

In de gemeentelijke basisschool ’t Polderhart wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de renovatie- en uitbreidingswerken die er het voorbije anderhalf jaar plaatsvonden. Naast de nieuwe inkom en directie- en secretariaatsburelen, douches, sanitair en extra berging, werd er ook een lift geïnstalleerd naar de cafetaria. De sporthal kreeg dan weer een splinternieuwe vloer.

De ingrijpende werken gingen in mei ’19 van start en waren aanvankelijk voorzien tot het einde van vorig jaar. “De geplande uitvoeringstermijn was 120 werkdagen, maar door corona, slechte weersomstandigheden, onvoorziene én bijgevraagde meerwerken heeft de verbouwing uiteindelijk bijna een jaar langer geduurd”, zegt burgemeester Alain De Vlieghe. “De belangrijkste werken waren de inrichting vooraan, de nieuwe sportvloer – op vraag van volleybalclub Mehoni – en de lift naar de cafetaria. Daardoor moeten de maaltijden niet langer via de trap, maar het is ook handig voor als er eens een leerling een been breekt”, aldus de burgemeester.

Slaapklasje

Het probleem met de directie- en secretariaatsburelen, was dan weer dat ze nogal aan de krappe kant waren en veel te ver uiteen lagen. Beide zijn nu ondergebracht naast de inkom, in een nieuwbouw van zo’n 130 m². “Het bestaande gebouw kreeg een nieuwe dakbedekking, want er was waterinsijpeling. Bovendien bevatte het oude dak nog asbest. Voor het schoolpersoneel werd een apart keukentje voorzien, en er is nu ook een slaapklasje voor de hele kleintjes”, klinkt het.

“De vroegere vouwwanden tussen de sportzaal en de overdekte speelplaats werden vervangen door een geluidswerende wand, die in zijn geheel open kan: handig voor schoolfeesten en recepties”, gaat burgemeester De Vlieghe voort. “Net zoals de brandcentrale en internetuitrusting, valt dat onder bijgevraagde meerwerken. Er ligt nu een glasvezelverbinding.”

Speelplaats uitgebreid

Onvoorziene meerwerken waren dan weer het vernieuwen van de hoofdriolering en de nieuwe afsluiting rond de speelplaats, die ook een stukje uitbreidde. Naast de parking wordt straks nog een aparte strook aangelegd voor de schoolbus. Tot slot werden de overdekte speelplaats, cafetaria en douches allemaal uitgerust met akoestische plafondplaten. “De opdracht werd eind 2018 gegund voor 620.000 euro, maar door al die meerwerken kwam daar uiteindelijk nog eens 340.000 euro bij. We konden gelukkig wel rekenen op zo’n 400.000 euro subsidies”, zegt burgemeester De Vlieghe.

Dat de werken er na bijna een jaar vertraging straks helemaal opzitten, zorgt voor veel opluchting. “Het was een hele uitdaging om de school tijdens de verbouwingswerken op een veilige manier te kunnen openhouden”, zegt directeur Ingrid Igodt. “Maar iedereen is heel blij met het knappe resultaat. Al vinden de ouders het natuurlijk wel jammer dat ze door corona de nieuwe binnenkant van de school nog niet konden bewonderen. We zijn nu van plan om het hen te laten zien aan de hand van een filmpje”, klinkt het.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten