https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Basisschool op Sleihage in Hooglede gaat deze week dicht na coronauitbraak

VBS De Mozaïek op Sleihage blijft deze week gesloten na een corona-uitbraak.© JT
VBS De Mozaïek op Sleihage blijft deze week gesloten na een corona-uitbraak.© JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Vrije Basisschool De Mozaïek op Sleihage sluit deze week noodgedwongen de deuren na een rist coronabesmettingen, zowel bij de leerkrachten als de leerlingen. Alle 108 leerlingen worden deze week niet op school verwacht.

Vier leerkrachten en al zeker tien leerlingen hebben positief getest op corona. De directie van de school ziet zich dan ook genoodzaakt om de school de hele week lang te sluiten.

“De kans is groot dat er nog meer leerlingen en leerkrachten positief zullen testen”, aldus directrice Hannelore Ostyn. “Het is misschien nog een geluk bij een ongeluk dat het net deze week gebeurd is aangezien er donderdag en vrijdag sowieso geen school is. Vrijdag wordt er op school een testdag georganiseerd. We hopen maandag de deuren opnieuw te openen.”

Extra maatregelen nodig?

Sleihage ligt tussen Staden en Hooglede en beide gemeentebesturen komen samen om de uitbraak te bekijken. “We zullen bekijken of er extra maatregelen moeten genomen worden,” meldde de Hoogleedse schepen voor Onderwijs Dimitri Carpentier (Allen 8830). (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten