Basisschool De Zonnebloem moet wachten op groenere speelplaats door coronacrisis

De kleuters zijn in blijde verwachting. In de zomer van 2021 krijgen ze een vernieuwde speelplaats. © JM
Redactie KW

De werken om de speelplaats van de gemeentelijke basisschool De Zonnebloem deze zomer te renoveren, zijn met een jaar uitgesteld ten gevolge van het coronavirus.

Er was voor dit jaar een budget met gedeeltelijke overheidssubsidie voorzien om de speelplaats van De Zonnebloem te renoveren en een groener karakter te geven. “Maar ten gevolge van de maatregelen ter bescherming tegen covid-19 moeten we de geplande werken uitstellen tot volgend jaar”, aldus directeur Jan De Decker. “Straks vinden hier nog een aantal kinderkampen plaats en omdat die in gescheiden bubbels georganiseerd moeten worden, hebben we alle ruimte op school nodig om op een veilige manier te werken. Daardoor kunnen de uitbraakwerken niet doorgaan.”

Subsidie blijft geldig

De beloofde overheidssubsidie blijft geldig tot 2021. Dit jaartje uitstel geeft dan ook geen probleem. Nog volgens de directie is met het werk een budget gemoeid van 40.000 euro.

Op de nieuwe kleuterspeelplaats komt er minder verharding en meer groen. Er komen twee inheemse speelbomen en een inheemse haag. Er zijn nieuwe speeltoestellen voorzien, nieuwe banken en er zal fruit geplukt kunnen worden. De kleinsten moeten dus nog een jaartje geduld uitoefenen.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten