Basisschool De Regenboog Beernem dicht wegens te weinig leerkrachten

Redactie KW

Basisschool De Regenboog in Beernem moet tijdelijk sluiten wegens te weinig leerkrachten. “Dit is een situatie van overmacht. Er zitten zoveel leerkrachten in quarantaine dat het niet meer mogelijk is om de school open te houden. Voor dringende gevallen is er noodopvang voorzien op school.”

De Regenboogschool blijft tot en met vrijdag 19 maart dicht. Op school zijn er een achttal leerkrachten ziek of in quarantaine. De school kan geen onderwijskwaliteit meer bieden door het gebrek aan leerkrachten om te vervangen.

Daarom is na grondig overleg binnen de gemeentelijke crisiscel, in aanwezigheid van de Covid-eerstelijnszone WE40, de burgemeester en betrokken schepenen, de CLB-arts, het schoolbestuur, de noodplanningsambtenaar, de gemeentediensten en de coördinerend directeur beslist om te school volledig te sluiten vanaf morgen (woensdag 10 maart) tot en met vrijdag 19 maart.

Cluster in derde kleuterklas

Er is een cluster in één derde kleuterklas. De ouders van deze kleuters kregen een e-mail van het CLB. Deze leerlingen moeten in quarantaine en getest worden. De kinderen van de andere klassen blijven thuis. Zij moeten niet in quarantaine maar er zijn gewoon te weinig leerkrachten. De schooldirectie bracht alle ouders op de hoogte via e-mail.

Noodopvang is voorzien

“Er is noodopvang voor kinderen van ouders die geen andere oplossing hebben. We begrijpen dat dit geen evidente opdracht is en we danken de ouders voor hun begrip.”

De directie hoopt dat de school op maandag 22 maart opnieuw kan openen.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.