Basisschool De Plataan uit Roeselare neemt nieuwe kleuterafdeling in gebruik

Redactie KW

De nieuwe gebouwen vervagen de tijdelijke containerklassen, die er kwamen om het stijgende leerlingenaantal op te vangen. De officiële ingebruikname gebeurde op zaterdag 22 november.

Onderwijsminister Hilde Crevits was de hoge gast die het lintje mocht doorknippen. Ze deed dit in aanwezigheid van burgemeester Luc Martens van Roeselare en oud-minister Eddy Baldewijns, die op vandaag voorzitter is van de Raad van het Gemeenschapsonderwijs.

Basisschool De Plataan, gevestigd in de Meersstraat in Roeselare, maakt deel uit van de scholengroep 26 van het Gemeenschapsonderwijs. Het is al bijna tien jaar dat er plannen waren voor een nieuwbouw voor de kleuterafdeling. Het lange wachten werd is nu echter beloond met een prachtig gebouwd dat vooral erg kindvriendelijk is : peuters en kleuters voelen zich er dadelijk thuis.

Deze ingebruikname betekent niet het einde van de bouwplannen op deze campus. Ook de containerklassen voor de drie eerste leerjaren van de lagere school moeten nog worden vervangen.

(JB – Foto Bova)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare van vrijdag 28 november 2014.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.