Basisschool Binnenhof sluit na corona-uitbraak

© CL
© CL
Christophe Lefebvre

De paaspauze is nog maar net achter de rug en de coronabal gaat in Menen al opnieuw aan het rollen. Basisschool Binnenhof besloot haar afdeling in de Charles Cappellesstraat te sluiten nadat vijf leerkrachten positief werden getest. “Een geval van overmacht waar we snel de nodige maatregelen hebben genomen”, verzekert coördinerend directeur Benny Tarras.

Vrijdag reeds werd de directie op de hoogte gebracht van een mogelijke corona uitbraak. “Bij een van onze leerkrachten werd er toen in het gezin een positief geval gemeld” laat de directeur weten. “Daarop werd meteen het protocol gevolgd en werd het CLB op de hoogte gebracht. Uiteindelijk werden alle leerkrachten van de school in de Charles Cappellestraat getest waaruit bleek dat vijf personen positief tekenden. Eén iemand heeft zich nog laten testen maar kent de uitslag nog niet. Uiteindelijk bleven we met nog slechts 1 leerkracht over in de school met 84 leerlingen, wat niet werkbaar is. We hebben besloten de school te sluiten en pas ten vroegste op 3 mei opnieuw de deuren te openen.”

De crisiscel, die het geheel coördineert, besloot ook om alle leerlingen uit het lager onderwijs te testen. “Het gaat om 34 kinderen die allen in het eerste of tweede studiejaar zitten” klinkt het. “Zij worden deze namiddag nog getest maar uiteindelijk blijft de school sowieso gesloten. Op 3 mei komt de crisiscel opnieuw bijeen, waarop zal worden bepaald of de school opnieuw de deuren zal openen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.