Basisschool Binnenhof in de greep van corona

Alle leerlingen van het Binnenhof zullen getest worden.© CL
Alle leerlingen van het Binnenhof zullen getest worden.© CL
Christophe Lefebvre

Basisschool Binnenhof in Menen kampt momenteel met een corona-uitbraak. Nadat de afdeling in de Charles Cappellestraat, door overmacht, de deuren volledig moest sluiten, gaan nu ook in het hoofdgebouw vier klassen in quarantaine. Een testbus voor alle leerlingen komt binnenkort ter plaatse.

De quarantaine volgt op enkele positieve coronatesten in het derde en vijfde leerjaar. “Een eerste reeks testen was het gevolg van de uitbraak in de afdeling van de Charles Cappellestraat”, verklaart coördinerend directeur Benny Tarras. “Heel wat leerlingen uit die school hebben broers of zussen die in de afdeling in het Binnenhof school lopen. Uiteindelijk zijn beide situaties dan ook aan elkaar gelinkt.”

“Twee klassen van het derde leerjaar werden meteen in quarantaine gezet en de crisiscel werd bijeengeroepen. Later op de dag hebben we dan zowel de leerlingen van het derde leerjaar als die van het vijfde leerjaar, vier klassen in totaal en met toestemming van de ouders, laten testen in het AZ Delta. We hebben besloten de resultaten hiervan niet af te wachten en de vier klassen, in totaal goed voor 79 leerlingen, in quarantaine te plaatsen.”

Testbus

De school, ondersteund door de crisiscel, nam meteen ook de nodige maatregelen om de uitbraak in kaart te brengen en in te dijken. “Maandag komt de testbus ter plaatse”, sluit de directeur af. “Alle leerlingen uit de school zullen dan ook getest worden, los van de tests die reeds werden uitgevoerd.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.