Basisschool Arnoldus Oudenburg krijgt hedendaags jasje

Vera Verlinde kijkt, net als de leerlingen, al uit naar het eindresultaat.© LIN
Vera Verlinde kijkt, net als de leerlingen, al uit naar het eindresultaat.© LIN
Redactie KW

Op maandag 1 maart startten de voorbereidende werken voor de grote renovatie aan de GO! basisschool Arnoldus die in 1963 de deuren opende.

“De overheid maakte fondsen vrij voor scholen waar dringende werken nodig zijn”, legt directeur Vera Verlinde uit. “Ook het gemeenschapsonderwijs kon hiervan gebruikmaken. Wij hebben meteen een dossier ingediend en kregen tot onze vreugde bericht dat ons dossier was goedgekeurd.”

De school staat voor grote werken, waarvan een gedeelte, het vernieuwen van het dak, maandag 8 maart van start ging. “De buitenkant van onze school en kinderopvang wordt volledig vernieuwd. Op het dak worden verluchtingskanalen en zonnepanelen geplaatst. De muren worden ontmanteld en komen in witte stenen. Aan de speelplaats wordt ledverlichting aangebracht die volledig gestuurd wordt, zodat wanneer we ‘s morgens toekomen, er al licht is”, legt Vera Verlinde uit.

“Tuin is verlengde van de klassen”

Maar niet alleen de buitenkant krijgt een nieuw jasje; ook binnenin staan ingrijpende werken op de agenda. “Alle plafonds worden vernieuwd, er komt ledverlichting in alle lokalen, alle ramen en vensters worden vervangen en op het gelijkvloers krijgt elke klas een deur naar de zuidkant en groene omgeving van de school. Onze tuin is namelijk het verlengde van de klassen”, aldus nog de directeur.

Een derde project is de eetzaal waar ramen komen tot op de grond. “We halen als het ware de natuur binnen. Als verwarming hebben we voor plintradiatoren gekozen. Intussen vond al een grondige ingreep plaats in de keuken met een kant waar we de maaltijden die van buitenaf komen, opwarmen en een andere voor de afwas.”

Interactieve beamer

De vernieuwde klassen, die ook nog elk een nieuw bord met interactieve beamer krijgen, zullen tegen september 2021 afgewerkt zijn. Het einde van alle werken wordt verwacht tegen januari 2022. De totale kostprijs bedraagt 2.007.000 euro.

“Onze school telt zo’n 250 leerlingen. Het was puzzelen om elke klas een degelijke ruimte te geven, want we moesten de bovenverdieping al vrijmaken. Ja, het is een uitdaging, maar ik zie alles goed komen”, lacht Vera Verlinde die op veel hulp kon rekenen bij de verhuizing.

“Van onze buschauffeurs en zelfs van de leerlingen die heel enthousiast zijn. Zij kijken natuurlijk uit naar wat het gaat worden en naar hun nieuwe klassen die straks groter worden. We maken van de gelegenheid gebruik om van drie lokalen twee te maken”, besluit directeur Vera Verlinde. (LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.