Basisschool De Dorpsparel krijgt eigen stek in Dosseweg

Een trotse directeur Ine Vandecaveye mocht haar leerlingen woensdagmorgen het goede nieuws ter plekke brengen.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Een trotse directeur Ine Vandecaveye mocht haar leerlingen woensdagmorgen het goede nieuws ter plekke brengen.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

Groot nieuws in Schuiferskapelle: tegen aanvang van het schooljaar 2022-2023 krijgt GO!-basisschool De Dorpsparel een eigen stek op een nieuwe verkaveling in de Dosseweg. Zo komt ontmoetingscentrum Club 77, waar het schooltje als sinds z’n ontstaan in 2014 huist, weer helemaal aan de lokale verenigingen toe.

De Dorpsparel in Schuiferskapelle groeide de voorbije jaren van een nietig schooltje met vijf kleutertjes, in het begin nog onder de vleugels van GO!-basisschool De Springplank, tot een volwaardige, zelfstandige basisschool. Als kers op de taart is er de eerste lichting zesdejaars, die er vanaf 1 september haar lagere schooltijd afsluit, samen met een 80-tal andere kinderen uit Schuiferskapelle en omstreken.

Weinig bouwgrond

“Binnen Club 77 botsten we wat klaslokalen betreft al snel op onze limieten”, zegt directeur Ine Vandecaveye. “We wilden eigenlijk al redelijk snel verhuizen, maar de bouwgrond ligt in Schuiferskapelle niet voor het grijpen en al zeker niet voor onze school, die aan de dorpskern verbonden moet blijven.”

Maar als de nood het hoogst is, is de redding wel vaker nabij. Algemeen directeur Dirk Vandevelde van Scholengroep 24 kwam tot een akkoord over de aankoop van een stuk grond van 1.700 vierkante meter in de Dosseweg. Het maakt deel uit van een verkaveling, waar de komende jaren ook acht huizen zullen worden gebouwd. “Wij leggen tevens een groenzone aan waar ook de wijkbewoners gebruik zullen kunnen van maken.”

Zes klassen met tuintje

Op het schooldomein komen zes klassen, allemaal op het gelijkvloers en met een eigen tuintje, in mobiele units. “Die zijn eigenlijk niet te vergelijken met de vier containerklassen, waarvan twee op de terreinen van de KSA, die we nu gebruiken. Het gaat om een duurzaam concept, dat ons weliswaar toelaat om snel te bouwen. Uitgangspunt is om tegen aanvang van het schooljaar 2022-2023 te verhuizen. Ver hoeven we de dozen alvast niet de sleuren”, zegt directeur Vandecaveye nog lachend.

De Dorpsparel wenst een aantal partijen uitdrukkelijk te bedanken. “Ten eerste het stadsbestuur, dat mee geijverd heeft om ons een stekje in deze verkaveling te bezorgen en ook de Kapelse verenigingen, die hun uitvalsbasis al die jaren met ons wilden delen”, besluit Ine Vandecaveye. Zij zullen de na acht jaar van gedeeld gebruik weer ten volle Club 77 kunnen benutten. (TVW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.