Avelgem maakt zich op voor toegangsexamen arts en tandarts in GO! Atheneum

Het GO! Atheneum in Avelgem is een van de locaties voor het toegangsexamen (tand)arts. © gf
Redactie KW

Op dinsdag 25 en woensdag 26 augustus organiseert de Vlaamse overheid de toelatingsexamens arts en tandarts. Op dinsdag 25 augustus is Avelgem een van de locaties.

Wie wil starten met de opleiding geneeskunde of tandheelkunde aan een Vlaamse universiteit moet eerst deelnemen aan het toelatingsexamen voor arts of tandarts. Tot vorig jaar gingen ze door in Brussels Expo. Dit jaar vinden ze plaats op verschillende locaties en het directieteam van GO ! Atheneum Avelgem stelde zich onmiddellijk kandidaat om het toelatingsexamen arts te laten afnemen in hun gebouwen.

De COVID-19-crisis maakt een examen op één centrale plaats onmogelijk

“Vanuit onze school bereiden we elk schooljaar met succes een aantal leerlingen voor op het ingangsexamen arts. Leraren zetten hun beste beentje voor om de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden naar deze proeven“, licht het directieteam Isabelle Janssens en Willem Vandenhaute toe. “De COVID-19-crisis maakt een examen op één centrale plaats onmogelijk. In deze crisis dragen we graag ons steentje bij door onze schoolgebouwen open te stellen en de organisatoren en leerlingen hierin te faciliteren.”

“De Vlaamse overheid heeft uitgebreide en gevalideerde preventiemaatregelen genomen die wij op de GO! campus Avelgem strikt volgen. De examens mogen doorgaan, weliswaar digitaal, ook in geval van lokale lockdown, en ze gelden als een verplaatsing die essentieel is.” Er wordt tevens gevraagd aan de stadsdiensten om geen werken met lawaaihinder te organiseren in de buurt van de examenlocatie. De burgemeester zal hierover waken.

Er werd de stadsdiensten gevraagd om geen werken met lawaaihinder te organiseren in de buurt van de examenlocatie

“Wie gunstig gerangschikt is, mag starten met de opleiding geneeskunde of tandheelkunde. De deelnemers ontvangen hun resultaten op 4 september. Niet enkel onze leerlingen, maar uiteraard ook onze ouders en leraren van GO! atheneum Avelgem, wachten steeds vol spanning de uitslagen af!”

Meer info: Isabelle Janssens en Willem Vandenhaute, directieteam GO! atheneum Avelgem, 056 65 01 11, info@go-atheneumavelgem.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.