https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Autotechnologisch centrum Vives krijgt twee prachtige wagens van Nissan

Redactie KW

De mensen van het autotechnologisch centrum van Hogeschool Vives campus Kortrijk wrijven zich in de handen. Het krijgt van Nissan Europe twee bijzondere, hoogtechnologische wagens. De Nissan GT-R is een prachtige sportwagen volgepompt met technologie. De andere wagen is een Nissan Leaf, die zich volledig op elektriciteit voortbeweegt.

Niets dan blije gezichten bij de officiële overhandiging. “Wij zijn enorm tevreden dat Nissan ons deze twee prachtige wagens wil schenken”, zegt Ruben Borremans, opleidingshoofd autotechnologie. “Het biedt dan ook een enorme meerwaarde voor onze opleiding. Onze 300 studenten zagen wel al in de theorie hoe de technologie werkt, maar nu kunnen ze er ook in de praktijk mee aan de slag. Bovendien opent het veel meer perspectieven voor hen. Ze zullen veel makkelijker een bedrijf vinden om als stagiair in te beginnen als ze op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën”, vertelt het opleidingshoofd.

Relaties

Nog volgens Ruben Borremans, is het niet evident om dergelijke wagens in handen te krijgen. “De wagens zijn twee uitersten van elkaar. De GT-R is pure oldschooltechnologie op benzine. De Leaf werkt op elektriciteit en is eigenlijk de toekomst.” Het opleidingshoofd blijft nogal vaag als hem gevraagd wordt waarom Nissan die wagens nu eigenlijk zomaar schenkt. “Het gaat hem vooral om de relaties. Voor alle duidelijkheid: Nissan België heeft hier niets mee te maken. Het is wel degelijk Nissan Europe die ons de wagens schenkt. Laten we zeggen dat we de juiste mensen op het juiste moment tegenkwamen”, vertelt Ruben Borremans. Eindigen doet hij met een kwinkslag: “We merkten al dat studenten trager rijden in de straat sinds de GT-R in de vitrine staat.”

Autotechnologisch centrum Vives krijgt twee prachtige wagens van Nissan


Docent Sam Schotte is ook in de wolken. “Fantastisch dat we twee prachtige wagens gratis krijgen. De GT-R is echt een pareltje met maar liefst 480 PK. Het is het uiterste segment van de huidige technologie. Met de Nissan Leaf halen we de nieuwe technologie in huis. Voor onze studenten betekent dat een schat van ervaring. Voor onze opleiding is dit een wereld van verschil.”

Laadpunten

En de studenten, die zijn uiteraard ook blij. Karel Dheedene zit in zijn derde en laatste jaar autotechnologie. “Prachtig dat we zulke wagens krijgen. Dat is uiterst positief voor onze opleiding. Wij studenten zijn nog niet vertrouwd met de nieuwe technologie. Theoretisch zagen we het wel al, maar nu kunnen we dat ook in de praktijk omzetten. Dit is heel belangrijk voor de opleiding en voor de school, alsook voor ons.”

Naast de twee wagens werden ook twee laadpunten voor elektrische voertuigen voorgesteld. Een daarvan staat openbaar op de parking voor het autotechnologisch centrum en kan door iedereen, ook door externen gebruikt worden. Het twee laadpunt staat in het atelier.

(DS – foto’s JVGK)

Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehands Nissan te koop

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten