Atheneum Centrum en Middenschool in Oostende fusioneren

Redactie KW

Vanafvolgend schooljaar vormen de Middenschool Centrum en het Atheneum Centrum opnieuw een school. Berlinda Willaert, op vandaag aan het hoofd van het Atheneum, neemt vanaf dan ook het bewind over de Middenschool over.

Met de fusie van de Middenschool Centrum en het Atheneum Centrum wordt teruggekeerd naar de situatie zoals hij was voor de jaren tachtig. “Toen was ook slechts sprake van een school, met lager en hoger secundair onderwijs. Later werd de eerste graad ondergebracht in een middenschool, die eerst gehuisvest was in de Ieperstraat en later in het voormalige Lyceum langs de Hendrik Serruyslaan.

In 2006 kreeg de Middenschool een nieuw onderkomen langs de Rogierlaan, waarmee ze eigenlijk al een beetje terugkeerde naar de oorspronkelijke campus tussen Rogierlaan en Spilliaertstraat, waar ook het atheneum gevestigd is. “Vanaf volgend schooljaar vormen we nu samen ook formeel opnieuw een school, onder een en hetzelfde dak. Eind vorig schooljaar besliste de Raad van Bestuur immers de directeur van de Middenschool Centrum, Paul Vanden Bussche, een andere functie te geven binnen de scholengroep”, aldus atheneumdirecteur Berlinda Willaert.

Zij kreeg toen meteen het verzoek het beheer van de middenschool tijdelijk over te nemen. “Logisch aangezien ik al negen jaar directeur van het aanpalende atheneum was.” Intussen is de fusie tussen beide scholen geformaliseerd waardoor er nu een school met een zesjarige structuur onder een directie overblijft. “Positief is zonder meer dat de werking van beide scholen gewaarborgd blijft”, meent de directeur.

(MM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van 28 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.