Anzegem krijgt na 15 jaar weer jeugdhuis

Het schepencollege heeft een locatie gevonden voor een nieuw jeugdhuis in het centrum van Anzegem.

De aankoop van het pand – dat 85.000 euro kost – staat dinsdag op de agenda van de gemeenteraad. Het gebouw bevindt zich aan de Kerkstraat, naast de CM-gebouwen en dichtbij de middelbare school. “Voor ons is dit de perfecte startlocatie”, vertelt schepen van Jeugd Jeremie Vaneeckhout. “Al tien jaar was er grote vraag naar een jeugdhuis. Toen ik voorzitter van de jeugdraad was, heb ik dit mee in gang proberen te trekken en ik ben dan ook heel erg blij dat ik dit nu kan realiseren.”

Brainstorm

“De jeugdhuiswerking moet een zelfstandige organisatie worden die uiteraard op de nodige steun van het gemeentebestuur zal kunnen rekenen”, gaat schepen Vaneeckhout verder. “Binnenkort houden we een eerste brainstorm met alle geïnteresseerde jongeren, want wij geven nu wel de aanzet, maar de uiteindelijke vorm en naam zal door de jeugd zelf bepaald worden.”

Na vijftien jaar zal Anzegem dus misschien een nieuw jeugdhuis krijgen en dat in het centrum van Anzegem. “De grootste vraag naar een nieuw jeugdhuis kwam ook uit deelgemeente Anzegem en Ingooigem. Misschien moeten we nadenken over een formule van ‘jeugdhuis op pad’ zodat de werking ook regelmatig in de verschillende deelgemeenten komt. En als het nieuwe jeugdhuis een groot succes wordt, dan kunnen we op termijn uiteraard kijken om de infrastructuur te vergroten of te verhuizen naar een ander pand.”

(JL – foto XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.