Anthony Strubbe is sinds 1 juni nieuwe directeur van SNT in Brugge

Anthony Strubbe weet wat gedaan: meer cursisten, een actueler aanbod, nieuwe leerkrachten, meer plaats... (foto Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Anthony Strubbe weet wat gedaan: meer cursisten, een actueler aanbod, nieuwe leerkrachten, meer plaats... (foto Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

In het Centrum voor Volwassenenonderwijs SNT zijn de feestelijkheden rond het afscheid van Dirk Temmerman voorbij. De nieuwe directeur heeft ondertussen al zijn eerste werkdagen achter de rug: “Ik besef dat ik nog heel veel moet leren”, zegt Anthony Strubbe.

Bruggeling Anthony Strubbe (40) was tot voor kort directeur van Jan Fevijn in Assebroek. In 2007 maakte hij als master in Business Economics in SNT kennis met het onderwijs. Na een opdracht voor de overheid werkt hij nu al tien jaar in het secundair onderwijs en daarnaast is hij sinds 2019 gastprofessor in de hogeschool Howest.

“Eigenlijk keer ik terug naar mijn eerste liefde, en het voelt eerlijk gezegd een beetje als thuiskomen. Ik was toch wel enigszins aangenaam verrast dat ik als enige kandidaat slaagde voor de selectieproeven. Ik werd hartelijk onthaald door de personeelsleden en dat doet deugd, want ik besef dat ik nog heel veel moet leren. Ik zie deze opdracht als een echte uitdaging.”

Teamleden vervangen

“Ik besef maar al te goed dat er heel wat uitdagingen op me wachten. Op korte termijn wil ik graag het cursistenaantal opnieuw zien stijgen. Door corona waren er dit schooljaar zowat tien procent minder cursisten ingeschreven. Het is mijn bedoeling om in bepaalde domeinen als fotografie en informatica nieuwe doelgroepen aan te spreken.”

“Misschien moeten we ons aanbod in het post-coronatijdperk wat updaten en actualiseren. Ik zal er echter altijd over waken dat vernieuwingen steeds goed matchen met de typische sfeer en cultuur van ons centrum. Een mooi aanbod voor cursisten die resoluut kiezen voor de sfeer en de aanpak van SNT: dat is wat ik op korte termijn nastreef.”

Verder ziet de nieuwe directeur nog enkele uitdagingen voor de komende jaren. “SNT is dankzij het engagement van de leraren en het goede management van mijn voorganger een geoliede machine. Dat wil ik liefst zo houden, maar de komende jaren moeten heel wat oudere en ervaren teamleden vervangen worden. Het wordt een serieuze uitdaging om ook nieuwe, geëngageerde leerkrachten te binden aan ons centrum en mee te nemen in de specifieke cultuur van SNT.”

“Ook het permanente plaatsgebrek moet ik de komende jaren zeker aanpakken. Ik ben geen voorstander van een inschrijvingsstop, maar dan moet er dringend uitgekeken worden naar bijkomende ruimte. Op de site zelf zijn weinig uitbreidingsmogelijkheden, want we moeten nu al vaak uitwijken naar lokalen van de kunsthumaniora.”

Ideeën opdringen

Anthony Strubbe kreeg van zijn voorganger ook wat goede raad, en die zal hij zeker niet in de wind slaan. “Dirk Temmerman vroeg me uitdrukkelijk om goed zorg te dragen voor de mensen van SNT. Ik heb het geluk dat ik terechtkom in een centrum waar een zelfsturend team de taak van de directeur faciliteert. Ik wil zeker geen baas zijn die zijn ideeën opdringt. Ik zal altijd proberen om iedereen warm te maken en mee te trekken in mijn verhaal, zodat de specifieke identiteit van SNT niet verloren gaat.”

(PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten