https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Annelies Cloet is nieuwe adjunct-directeur in VMS

Annelies Cloet voor de school waar ze de nieuwe adjunct-directeur is. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Peter Soete

Annelies Cloet is vanaf 1 september een nieuw gezicht in de Vrije Middelbare School. Na achttien jaar Burgerschool wordt Annelies de nieuwe adjunct-directeur van de VMS.

Annelies (39) is een geboren en getogen Roeselaarse, maar woont nu met haar man Stefaan Bulcke en kinderen Lars (14) en Merel (12) in Vladslo bij Diksmuide.

“Ik heb zelf in de Burgerschool gestudeerd”, steekt ze van wal. “Na de afdelingen Handel en Bedrijfseconomische Informatica, heb ik aan de KHBO in Brugge mijn studies voor leerkracht Handel-Burotica en Technologische Opvoeding gedaan. Toen ik afgestudeerd was, kon ik onmiddellijk starten in de Burgerschool. Ik was leerkracht Informatica in de tweede en derde graad TSO en BSO, maar na enkele jaren werd ik meer en meer betrokken bij het zevende jaar Winkelbeheer. Ik startte de winkel in de Noordstraat op, begeleidde de studenten en zocht bijvoorbeeld mee stageplaatsen voor hen.”

“De laatste vijf jaar was ik ook graadcoördinator van de tweede en derde graad BSO, maakte ik deel uit van de pedagogische raad, en was ik lid van veel werkgroepen. Ik hielp beleidsondersteunend en maakte examenroosters, stippelde mee het zorgbeleid uit en hielp mee pedagogische uitstappen voor te bereiden.”

Spreidstand

“Ik vond het stuk voor stuk boeiende uitdagingen, maar ik ondervond op het laatste toch dat lesgeven én beleidsondersteunend werken vaak een spreidstand was. Die combinatie was niet altijd even makkelijk. In het eerste trimester van vorig schooljaar ben ik vervangend directeur geweest in de Burgerschool, en ik heb daar veel positieve reacties gekregen van mijn collega’s. Dat versterkte de idee dat ik klaar was voor een volgende uitdaging.”

Ik had onmiddellijk een goede klik met iedereen

“De VMS is mij niet helemaal onbekend. Mijn broer Pieter is hier naar school geweest en ik heb hier stage gelopen. Bovendien geven enkele oud-collega’s van de Burgerschool les in het volwassenenonderwijs Creo en hebben ze me ook al veel verteld over buur VMS. Ik weet zeker dat de VMS-cultuur mij zeer goed zal liggen. Toen het pas bekend was dat ik de nieuwe adjunct-directeur zou zijn in de VMS, kreeg ik al leuke berichten van VMS-collega’s en de klik met de directeurs Dries en Nele was er ook onmiddellijk.”

Focus op ICT

“In de Burgerschool heb ik de beleidsmatige uitbouw van het ICT-verhaal ondersteund, en dat zal in de VMS ook een van mijn taken zijn. In het eerste en derde jaar krijgt iedere leerling vanaf dit schooljaar zijn eigen laptop. Ik zal daar de vinger aan de pols houden en mee helpen sturen.”

“Ik ben halfweg augustus gestart in de nieuwe job en ik voel me onmiddellijk betrokken. Dat was niet zo evident, want in de Burgerschool heb ik toch achttien jaar gewerkt en was ik vertrouwd met ieder hoekje en elke collega. Dat is nu nog niet het geval, maar ik ben ervan overtuigd dat dit niet lang zal duren. Ik heb al enkele nieuwe collega’s ontmoet en de kennismaking was zeer hartelijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.