Ann en Marc uitgewuifd op hun laatste lesdag

Vooraan enkele leerlingen met v.l.n.r. Seppe Rondelez, Zoë Recour, Justine Denoo, Mona Vanalderweireldt, Zita Hooghe en Dagmar Knockaert; achteraan v.l.n.r. technisch directeur Tommy Es, afscheidnemende leerkrachten Marc Vanhoutte en Ann Maertens en algemeen directeur Bart Laleman.© ACK
Vooraan enkele leerlingen met v.l.n.r. Seppe Rondelez, Zoë Recour, Justine Denoo, Mona Vanalderweireldt, Zita Hooghe en Dagmar Knockaert; achteraan v.l.n.r. technisch directeur Tommy Es, afscheidnemende leerkrachten Marc Vanhoutte en Ann Maertens en algemeen directeur Bart Laleman.© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Bij ’t Saam campus Cardijn gingen deze week twee leerkrachten met pensioen. Ann Maertens (62) en Marc Vanhoucke (62) werden op hun laatste lesdag uitgewuifd.

Maandag 14 juni was de laatste lesdag voor Ann Maertens (62). Ze woont in Jabbeke en is gehuwd met Guy Dewulf. Samen hebben ze twee kinderen. Ongeveer een jaar werkte Ann bij General Motors in Antwerpen. “Daarna stond ik ook een jaar in het Coloma-Instituut in Mechelen , en tot 1985 in het Sint-Andreasinstituut in Oostende. Vervolgens gaf ik tot juni 1988 les in het technisch instituut in Oostende om dan ook in het Bisschoppelijk College Onbevlekte Ontvangenis in Veurne aan de slag te gaan. Uiteindelijk startte ik hier in het VTI op 1 september 1988”, aldus Ann. “Ik gaf de vakken toegepaste economie en handelscorrespondentie. Het leukste moment was de Barcelona-reis, die ik opstartte. Mindere momenten waren het laatste jaar, het gemis aan contact met collega’s en leerlingen.”

Ook nu Ann afscheid heeft genomen van de school, zal ze die in haar hart blijven dragen. “Ik zal het missen, maar ik kom zeker nog wel eens terug tijdens een opendeurdag of zo”, zegt Ann, die nu heel wat meer tijd zal kunnen spenderen aan haar hobby’s. “Ik zal me zeker niet vervelen. Ik tennis nog en zou graag het pianospelen terug hernemen. Verder wil ik actief deelnemen aan het verenigingsleven en meer sporten. Het spreekt voor zich dat ik ook meer tijd zal vrijmaken voor mijn kleinkinderen.”

Goeie samenwerking

Naast Ann Maertens gaat ook Marc Vanhoucke ( 62) met pensioen. Marc is de partner van Martine Dinnecourt en samen hebben ze drie kinderen en 7 kleinkinderen. Het gezin woont in Nieuwpoort. Marc startte zijn loopbaan bij nv Westcab in Veurne waar hij tot juli 1978 aan de slag was. “Daarna ben ik tot september 1981 bij bvba Van De Broucke geweest om dan bij nv Brusselle Marine Indust in Nieuwpoort te werken tot 1983. Op 1 oktober 1983 ben ik gestart in het toenmalige VTI van Diksmuide, bij de oprichting van de afdeling las en constructie”, vertelt Marc. “De vakken die ik gaf waren TV en PV/lassen-constructie en mechanica. Het meest positieve was de samenwerking met het team mechanica waar ik de verantwoordelijke van was. Nu zijn we iemand nieuw aan het inwerken en dat gaat heel goed.”

Marc zal zowel het sociale contact met de collega’s als met de leerlingen missen. “Maar ik kom zeker nog eens terug. Mocht er iemand ziek zijn of bij problemen met machines, dan ben ik altijd bereid om te komen helpen”, lacht Marc, die al heel wat plannen heeft om z’n vrijgekomen tijd mee te vullen. “Ik ben een liefhebber van oldtimers en heb er eentje staan waar nog wat werk aan is. Verder ga ik ook meehelpen met de kinderen die aan het verbouwen zijn. Thuis heb ik ook nog mijn atelier, dus ook daar nog wat dingen te doen.”

“Trouwens, ik ben een mens van de zee, geboren in Nieuwpoort, redder geweest, legerdienst gedaan bij de Zeemacht. Alles wat met water te maken heeft, trekt mij aan. Een vriend van ons heeft een boot en daar gaan we zeker en vast eens mee varen”, besluit Marc.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten