Anke Vanwijnsberghe (25) biedt studiebegeleiding aan met Clever Up vanuit de Marktstraat in Izegem

Anke Vanwijnsberghe (25) biedt met Clever Up studiebegeleiding op maat aan. (gf)
Anke Vanwijnsberghe (25) biedt met Clever Up studiebegeleiding op maat aan. (gf)
Wouter Vander Stricht

In de Marktstraat 2 opent Anke Vanwijnsberghe (25) na de paasvakantie Clever Up, waar ze studiebegeleiding op maat wil bieden.

Anke Vanwijnsberghe, van wie haar ouders De Moestuin op de Bosmolens runnen, studeerde eerst voor kleuterleidster. “Daar kwam ik in contact met de één op één begeleiding van kinderen. Door dat op een speelse manier te doen, zag ik dat je vooruitgang kon maken. Ik wilde daar verder in gaan en een eigen praktijk starten. Daarvoor raadde men mij een bachelor toegepaste psychologie aan. In mijn opleiding daar leerde ik onder meer om IQ-testen af te nemen. Zo’n test heb je vaak nodig als attest om pakweg terugbetaling te krijgen bij een logopedist”

Elk kind is anders

In Clever Up wil Anke eerst een globaal overzicht krijgen om dan tot een begeleiding op maat te komen. “Elk kind is anders. Maar kinderen met een leerstoornis of gewoon leerlingen die wat achterop geraakt zijn door het lesgeven in coronatijden, kunnen we hier helpen.”

Zowel kinderen uit het lager onderwijs als scholieren uit het middelbaar kunnen bij Anke terecht. Zelf werkt ze nu ook onder meer in het zorgteam van De Stadsparel en geeft ze gedragswetenschappen aan de tweede graad in het College. “Mijn praktijk start ik op in bijberoep, het gebeurt allemaal na de schooluren. De middelbare scholieren kunnen hier ook terecht om hun studiemethodiek (plannen, samenvatten, mindmapping,…) bij te schaven, maar we gaan ook verder en werken waar nodig faalangst weg. Voor vakspecifieke begeleiding zou ik een beroep willen doen op collega’s.”

“Bij kinderen uit het lager onderwijs werken we met educatief materiaal om zo speels vooruitgang te boeken. De ouders kunnen dat materiaal ook voor thuis ontlenen.”

Het pand in de Marktstraat wordt ondertussen helemaal opgesmukt. “Vroeger was hier een schoenmaker gevestigd en daarvoor nog de KBC. De ligging is ideaal, ik ben hier omgeven door scholen.”

Info: www.cleverup.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.