Alle eerstejaars van GO! Middenschool Ieper werken met eigen iPad

Enkele leerlingen van het eerste jaar met keuzevakken sport en technieken tijdens een les wiskunde.© EG
Enkele leerlingen van het eerste jaar met keuzevakken sport en technieken tijdens een les wiskunde.© EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

In de GO! Middenschool in Ieper werken alle eerstejaars en hun leerkrachten met een iPad. “De afgelopen vijf jaar hebben de school en de oudervereniging een investering gedaan van meer dan 30.000 euro in digitalisering”, aldus directeur Ann Dejaegher.

GO! Middenschool startte al in 2012 met het verstrekken van onderwijs via iPads. “Dit was toen een testfase, maar sinds dit schooljaar beschikken alle eerstejaarsstudenten van de school over een iPad. Dit wil zeggen dat 130 leerlingen uit het eerste jaar en sommigen uit het tweede jaar nu een eigen identiek toestel bezitten. Die konden ze ofwel aankopen of huren. Voor minder dan 400 euro kunnen de leerlingen een iPad met hoes erbij aankopen. De iPads kunnen ook gehuurd worden aan 15 euro per maand. De iPads worden voornamelijk op school ingezet voor taken en opdrachten, maar leerlingen nemen hem ook mee naar huis om live lessen te volgen of taken te maken. Bovendien worden er 75 toestellen voorzien door de school die de leerkrachten kunnen uitlenen aan leerlingen uit het tweede jaar. Leerlingen hebben nog geen minuut lessen gemist, ook al worden we geconfronteerd met afstandsonderwijs.”

“We kozen specifiek voor Apple omdat hun visie op leren een grote meerwaarde vormde voor de school”, vervolgt Ann Dejaegher. “Bovendien gebruikt de school veel minder hand- en werkboeken, enkel nog voor drie vakken.”

Schoolrekening daalt

Dus zakt de schoolrekening substantieel voor de ouders. “We zijn al heel wat jaren bezig met het ontwikkelen van eigen cursussen. Drie jaar geleden was de kost nog 180 euro, maar nu is die gehalveerd naar 90 euro. Intussen volgden drie leerkrachten de opleiding tot Apple Distinguished Educator. De doelstelling voor alle leerkrachten was om via afstandsleren tegen het einde van 2020 alle badges te behalen om Apple Teacher te worden en daar zijn ze allemaal in geslaagd”, besluit Ann Dejaegher.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.