Al 36 klassen dicht in Menen, scholen blijven voorlopig open

Redactie KW

Zoals overal neemt het aantal besmettingen in de 21 Meense scholen de laatste weken exponentieel toe. Dat valt op te maken uit de cijfers van de lokale crisis cel onderwijs. In Menen gaat het om meer dan 400 besmettingen, waaruit de sluiting van 36 klassen volgde.

Scholen geven sinds het begin van de pandemie al hun besmettingen door via dat beveiligd platform. Sinds de scholen op 6 januari heropenden werden in de Meense scholen 429 besmettingen genoteerd bij leerlingen en 77 bij het personeel. “Dat bracht met zich mee dat door de gewijzigde maatregelen men moest overgaan tot de sluiting van 36 klassen”, aldus burgemeester Eddy Lust en Schepen van Onderwijs Griet Vanryckeghem.

De beslissing om over te gaan tot klassluiting wordt steeds met veel voorzichtigheid genomen, in overleg met directie en het CLB. Bij twijfel wordt contact opgenomen met de lokale crisis cel van de stad, waarbij de medisch expert zijn advies geeft.

Grote impact

Schepen Vanryckegem. “Op 19 januari 2022 organiseerde het stadsbestuur van Menen twee crisiscellen om de situatie in de scholen te bespreken. Daarnaast werden ook de criteria om klassen te sluiten over de verschillende netten van de CLB’s heen besproken en op mekaar afgestemd.”

Het stadsbestuur en de directies beseffen dat elke sluiting een impact heeft op leerlingen en organisatorische problemen met zich meebrengt voor de ouders. “De stad volgt de situatie constant op samen met de directies, het CLB en de medisch expert.

“Het aantal quarantaines zal de komende dagen en weken allicht nog toenemen, waardoor bepaalde scholen helaas even én uit noodzaak de deuren zullen moeten sluiten. We hopen dat alle ouders begrip kunnen opbrengen voor deze uitzonderlijke situatie en vragen om begrip te tonen aan directies die er alles aan doen om onderwijs op een kwaliteitsvolle manier te blijven organiseren aldus nog de Burgemeester en de Schepen.”

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier