Afscheid van meester Gino en juf Martine

Afgelopen vrijdag verliep het schoolgebeuren in de VBS De Papaver anders dan gewoonlijk. De dag stond in het teken van het pensioen van meester Gino De Waele en juffrouw Martine De Muer. © (foto LV)
Redactie KW

Afgelopen vrijdag verliep het schoolgebeuren in de VBS De Papaver anders dan gewoonlijk. De dag stond in het teken van het pensioen van meester Gino De Waele en juffrouw Martine De Muer.

De namiddag startte met het vormen van een erehaag voor de ontvangst van meester Gino en juffrouw Martine. Voor het afscheid van de beide leerkrachten die in het vijfde leerjaar stonden, hadden de leerkrachten en leerlingen een show voorbereid.

Meester Gino De Waele is de leerkracht met de langste staat van dienst bij de Adegemse school. Hij stond er 40 jaar voor de klas, maar doorliep er ook het lager onderwijs. In totaal was hij er 46 jaar. Zij vrije tijd zal nu gaan naar het onderhouden van zijn tuinen, fietsen en het verzorgen van zijn duiven.

Juffrouw Martine De Muer begon haar loopbaan als onderwijzeres in Eeklo. Zij onderbrak die loopbaan om een zelfstandige zaak te beginnen. In 1985 keerde ze terug naar haar oude liefde, ‘het onderwijs’. Een belangrijk deel van haar vrije tijd zal gaan naar reizen, potten draaien en schilderen.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.