Afscheid van de oude schoolgebouwen in Waardamme

De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar nemen afscheid van het oude schoolgebouw.© foto GST
De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar nemen afscheid van het oude schoolgebouw.© foto GST
Redactie KW

Vrijdag 18 december namen de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar van basissschool De Sprong in Waardamme afscheid van het oude schoolgebouw in de Kortrijksestraat in Waardamme.

Zij nemen na de kerstvakantie hun intrek in de nieuwe schoolgebouwen in de Sint-Blasiusstraat. Daarmee valt het doek over 70 jaar schoolgeschiedenis. De beide leerkrachten Mieke Van Hulle en Lode Termote, die er respectievelijk 28 en 26 jaar hebben les gegeven, vertrekken toch een beetje met gemende gevoelens uit hun vertrouwde werkomgeving, maar kijken vol interesse naar hun nieuw klaslokaal.

“Ik krijg nu wel een lokaal met een prachtig buitenzicht”, vertelt meester Lode. Voor wie het afscheid van die 70 jaar schoolgeschiedenis misschien nog zwaarder valt, is Jaak Van Hulle. Hij startte in 1963 hier zijn actieve loopbaan eerst als onderwijzer en later als directeur.

Nieuwe bestemming voor de site

“Voor mij is dit een beetje een definitief afscheid van de school in Waardamme. Ik heb sinds 1963 tot nu altijd een emotionele band gehad met dit schoolgebouw, eerst als onderwijzer en later omdat mijn dochter hier ook les gaf. Maar ook omdat ik hier nu en dan ook nog kwam voor andere activiteiten. Daar komt nu dus een einde aan”, aldus Jaak.

Nu de schoolgebouwen leeg komen te staan, is het nog niet duidelijk wat de gemeente van plan is met de site. In de loop van 2021 staat een nieuwe bestemming voor de site op de agenda.

(GST/ foto GST)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.