34 touringcars moeten schoolspits bij De Lijn helpen opvangen

De Vlaamse regering zet vanaf morgen 34 touringcars in om enkele overvolle buslijnen van De Lijn tijdens de schoolspits te helpen opvangen. © belga
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Om de overvolle bussen tijdens de schoolspits te ontlasten, zet de Vlaamse regering vanaf morgenochtend 34 touringcars in onze provincie in. Dat vernam Vlaams parlementslid Loes Vandromme, die vorige week aan de alarmbel trok.

Er lijkt een oplossing voor de overvolle bussen van De Lijn tijdens de schoolspits. Vanaf morgenochtend zet de Vlaamse regering 34 touringcars in om de drukste trajecten te helpen ontlasten. (zie overzicht hieronder, red.)

“Eind augustus stelde ik al voor om privébussen in te schakelen om overvolle trajecten te ontlasten”, zegt Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V), die de kat de bel aanbond. “Op 5 augustus kwam er versterking op veel plaatsen, maar in West-Vlaanderen bleef dit ondermaats.”

Heel wat West-Vlaamse scholieren, ouders en personeelsleden in het onderwijs stuurden haar lijstjes met bussen die nog steeds overvol zaten. “Vorige week kon ik de minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) hier persoonlijk over aanspreken”, aldus nog de Poperingse. “Alle reacties werden gebundeld doorgegeven en zopas kregen we het goede nieuws dat er inderdaad gehoor wordt gegeven aan de vraag.”

(lees verder onder de tabel)

Deze buslijnen krijgen vanaf woensdagmorgen versterking van touringcars. (GF)
Deze buslijnen krijgen vanaf woensdagmorgen versterking van touringcars. (GF)

Vanaf morgen zullen 34 touringcars de vaste en meest drukke busverbindingen van De Lijn helpen. “Er komt bovendien nog een vierde aanbestedingsronde, waarbij er eventueel nog extra ritten ingezet kunnen worden. Ik ben alvast heel tevreden dat er geluisterd werd naar de vraag uit West-Vlaanderen! We blijven verder opvolgen, want nog niet alle knelpunten zijn opgelost.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier