https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

170.000 euro Digisprong-middelen voor Wingene-Zwevezele

©Anna Bizon gf
©Anna Bizon gf
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 170.885 euro in Digisprong-middelen in Wingene-Zwevezele.

“Dit is een ongeziene operatie. Scholen kunnen vanaf nu hun Digisprong voorwaarts nemen”, zegt minister Weyts. “We grijpen de coronacrisis aan om alle scholen mee te trekken in het digitale bad. Dat is een stevige stimulans voor meer onderwijskwaliteit.”

Achterstand qua digitaal onderwijs

Onze scholen hebben een achterstand op het gebied van digitaal onderwijs. Dat werd sinds de uitbraak van de coronacrisis meer dan ooit duidelijk. Vlaanderen grijpt de crisis nu aan om de achterstand om te buigen in een voorsprong. Zo wordt er in totaal 385 miljoen euro uitgetrokken, hiermee kunnen scholen onder meer investeren in digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het vijfde leerjaar.

Geweldige aanvulling op klassiek onderwijs

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) investeert 170.855 euro in Digisprong-middelen in Wingene-Zwevezele. “Digitaal onderwijs kan een geweldige aanvulling zijn op het klassieke onderwijs. Zo kan je via digitale weg sterke leerlingen meer uitdaging aanbieden en kwetsbare leerlingen beter ondersteunen”, stelt voorzitter van N-VA Wingene-Zwevezele Gilbert Laforce.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten