https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

150 jaar oud wijkschooltje in Vlissegem heeft dan toch nog toekomst

De ouders protesteerden onlangs nog met spandoeken tegen de sluiting van het wijkschooltje.©WK WK
De ouders protesteerden onlangs nog met spandoeken tegen de sluiting van het wijkschooltje.©WK WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In tegenstelling tot wat enkele weken geleden door het schoolbestuur werd meegedeeld, zou de wijkafdeling van vrije basisschool De Zeeboon in Vlissegem nu toch gewoon kunnen open blijven. De wijkafdeling telt nog slechts 39 kinderen, maar er zou een promotiecampagne opgezet worden om het aantal leerlingen op te krikken.

Het lage leerlingenaantal, en bijgevolg de beperkte werkingsmiddelen, maakten volgens voorzitter Harry Buelens een sluiting onvermijdelijk. “We willen al onze leerlingen kwaliteitsvol onderwijs aanbieden, en moeten dan ook de omstandigheden creëren om dit mogelijk te maken”, liet hij in een eerder persbericht weten. Het wijkschooltje telt momenteel slechts drie klasjes. Door het dalende leerlingenaantal zijn ook de personeelsmiddelen beperkt, en zouden de leerlingen vanaf september naar de hoofdafdeling in de Grotestraat overstappen.

Waarom het schoolbestuur nu op zijn stappen terugkeert is onduidelijk; het schoolbestuur was vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Maar de ouders reageren alvast opgelucht. Zij voerden een paar weken geleden nog actie voor de schoolpoort.

“We hebben dan een goed gesprek gehad met het schoolbestuur, en blijkbaar hebben ze gelukkig toch ingezien dat er bij de ouders een grote bereidheid is om mee aan de kar te duwen om het schooltje open te kunnen houden. We appreciëren deze wijze beslissing”, zegt Mathieu Delbarge, die schepen van Onderwijs is in De Haan maar zelf ook kinderen heeft die in Vlissegem naar school gaan.

Het wijkschooltje bestaat al honderdvijftig jaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten