135 leerlingen basisschool De Vliegeraar in quarantaine, ook directrice blijkt besmet

Ook in de week voor de herfstvakantie zal het een stuk stiller zijn op De Vliegeraar. © Google Maps
Olaf Verhaeghe

De directrice, een zorgleerkrachte en iemand die zich ontfermt over de voor- en naschoolse opvang in kleuter- en basisschool De Vliegeraar in Sint-Baafs-Vijve bij Wielsbeke. Alle drie testten ze recent positief op het coronavirus waardoor 135 leerlingen deze week niet naar school mogen komen. “Met de herfstvakantie erbij hebben we een periode voor ons waarin alles hopelijk weer mooi in zijn plooi kan vallen”, is John Moerman, voorzitter van het schoolbestuur, echter positief.

Exact 135 kleuters en lagereschoolkinderen van De Vliegeraar in Sint-Baafs-Vijve, iets meer dan de helft van de 243 leerlingen in totaal, moeten in quarantaine. Allemaal hadden ze een zogenaamd ‘hoogrisicocontact’ met een van de drie besmette personeelsleden van de Baafse kleuter- en basisschool.

“We hebben inderdaad drie mensen die recent positief testten op het virus, in ons team”, duidt John Moerman, voorzitter van het schoolbestuur. “Het gaat om een zorgleerkracht, iemand van de voor- en naschoolse opvangdienst en onze directrice. In samenspraak met het CLB is beslist om alle kinderen met wie ze dicht en/of langdurig contact hadden, preventief in thuisquarantaine te plaatsen.”

Die quarantaine voor de 135 leerlingen begint vandaag en houdt in dat de kinderen zeker de hele week niet naar school kunnen komen. “Het gaat voornamelijk om kleuters: drie kleuterklassen zijn volledig afwezig – een tweede kleuter, een derde kleuter en een combinatieklas van tweede en derde kleuter”, aldus John Moerman nog. “In het lager zijn de leerlingen die in quarantaine moeten eerder verspreid. Dat zijn vooral jongens en meisjes die in de opvang bleven.”

Een vroege start van de vakantie dus, al had John Moerman en het hele team van De Vliegeraar het vanzelfsprekend liever anders gezien. “De herfstvakantie biedt ons wel de mogelijkheid om alles weer op zijn plooi te laten komen. Met die vakantieperiode, die bovendien verlengd is, hebben we daar zeker de tijd voor. Maar het is wel degelijk de bedoeling om na de vakantie weer voltallig te kunnen zijn op school. Laat ons hopen dat het bij deze drie besmettingen kan blijven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten