Het aantal besmette patiënten in AZ Delta bedraagt over de drie vestigingen heen 112. Daarvan verblijven er 12 in Torhout, 23 in Menen en 77 op de campus Wilgenstraat in Roeselare. De patiënten met de grootste zorgnood verblijven op de intensieve afdeling in de Wilgenstraat in Roeselare. In totaal zijn dat er nu 17, waarvan er acht worden beademd.

Intussen zijn dus ook al acht patiënten overleden. Vijf artsen en 22 medewerkers zieken thuis uit. "Bij hen is het coronavirus vastgesteld, maar dat hebben ze niet noodzakelijk opgelopen in het ziekenhuis. Dan kan ook daarbuiten gebeurd zijn. Zij moeten uiteraard de quarantainemaatregelen volgen."

"We zijn tevens onder de indruk van de grote steun van steden, bedrijven, scholen en verenigingen"

"Qua capaciteit kunnen wij nu nog goed volgen. De overheid vroeg ons ook om het aantal bedden op de intensieve zorg op te krikken en in totaal beschikken wij nu over 70 bedden. We hebben daar nog een serieuze buffer."

Johan Hellings, algemeen directeur van AZ Delta, benadrukt ook nog even de goede samenwerking met de huisdokters. De huisartsen uit Roeselare, Menen en Torhout en alle omliggende gemeenten staan in nauw contact met AZ Delta en sturen mee de triage van patiënten. "We zijn fier op de inzet en het engagement van onze artsen en medewerkers, maar we zijn tevens onder de indruk van de grote steun van steden, bedrijven, scholen en verenigingen."

Het aantal besmette patiënten in AZ Delta bedraagt over de drie vestigingen heen 112. Daarvan verblijven er 12 in Torhout, 23 in Menen en 77 op de campus Wilgenstraat in Roeselare. De patiënten met de grootste zorgnood verblijven op de intensieve afdeling in de Wilgenstraat in Roeselare. In totaal zijn dat er nu 17, waarvan er acht worden beademd.Intussen zijn dus ook al acht patiënten overleden. Vijf artsen en 22 medewerkers zieken thuis uit. "Bij hen is het coronavirus vastgesteld, maar dat hebben ze niet noodzakelijk opgelopen in het ziekenhuis. Dan kan ook daarbuiten gebeurd zijn. Zij moeten uiteraard de quarantainemaatregelen volgen.""Qua capaciteit kunnen wij nu nog goed volgen. De overheid vroeg ons ook om het aantal bedden op de intensieve zorg op te krikken en in totaal beschikken wij nu over 70 bedden. We hebben daar nog een serieuze buffer."Johan Hellings, algemeen directeur van AZ Delta, benadrukt ook nog even de goede samenwerking met de huisdokters. De huisartsen uit Roeselare, Menen en Torhout en alle omliggende gemeenten staan in nauw contact met AZ Delta en sturen mee de triage van patiënten. "We zijn fier op de inzet en het engagement van onze artsen en medewerkers, maar we zijn tevens onder de indruk van de grote steun van steden, bedrijven, scholen en verenigingen."