Ondersteuning voor kinderen en ouders in Het Sterrenkind Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Tineke Vandeputte heeft een groot hart voor kinderen. Ze is zelf mama van drie, maar daarnaast probeert ze ook kinderen, jongeren en hun ouders te ondersteunen in haar professioneel leven. Met de praktijk Het Sterrenkind opent ze in Izegem een praktijk waarin ze hoopt het verschil te maken voor heel wat gezinnen.

Tineke Vandeputte is al 17 jaar actief in het buitengewoon onderwijs. Ze begeleidt er dagelijks kinderen die het niet altijd even gemakkelijk hebben in het leven. “Ik heb heel wat ervaring met kinderen en jongeren met verschillende problematieken. Denk maar aan kinderen met autisme, hoogsensitiviteit, sociaal-emotionele problemen of faalangst. Het is niet altijd even gemakkelijk om jong te zijn”, vertelt Tineke. “Uit mijn ervaring in het onderwijs en mijn ervaring met mijn drie kinderen kwam mijn eigen praktijk Het Sterrenkind voort, iets waar ik natuurlijk heel erg trots op ben.”

Het Sterrenkind is te vinden in de Zuidkaai 40/1. “We hebben de praktijk rustig en gezellig ingericht, want dat vond ik toch wel belangrijk. Ik verwelkom graag alle kinderen of jongeren mét hun ouders. Het is heel belangrijk om ook de ouders in dit verhaal te betrekken en hen zoveel mogelijk bij te staan en te luisteren naar elkaar. Ik probeer zowel emotionele als opvoedkundige ondersteuning te bieden”, legt Tineke uit. “Ik werk altijd vanuit het kind. Het welbevinden van het kind of de jongere staat centraal en van daaruit vertrek ik om de juiste oplossingen te zoeken en te vinden.”

Tineke probeert telkens efficiënt te werken. “Ik ga altijd uit van een kort en oplossingsgericht traject. Ik wil mensen concreet helpen en probeer telkens met duidelijke en praktische hulpmiddelen voor de dag te komen.”

Bachbloesems

In haar praktijk werkt Tineke met Bachbloesems, een therapie gebaseerd op de harmoniserende en de positieve kracht van deze bloesems. “Ik ben zelf Bachbloesemconsulente en geloof echt in de werking. Ze ondersteunen het kind of de jongere emotioneel en zorgen voor harmonie. Ik heb telkens heel positieve reacties op het gebruik van de bloesems, ze hebben duidelijk een ondersteunende werking.”

Wie graag langsgaat bij Tineke kan altijd terecht voor een gesprek. “Mensen en gezinnen die interesse hebben, kunnen steeds eens een kijkje nemen op mijn site www.hetsterrenkind.be of kunnen ook op mijn Facebookpagina terecht voor meer info. Ze kunnen altijd vrijblijvend contact opnemen en zo zien we welk traject precies geschikt is voor hen. De gegevens vind je op de site”, weet Tineke. “Mijn deur staat voor iedereen open en ik hoop dan ook om veel mensen te kunnen helpen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier