Ondernemers in Dadizele zetten borstkankermaand in de kijker

64 ondernemers uit de gemeente ondersteunden het initiatief. © Jan Stragier
Redactie KW

Oktober is ieder jaar de borstkankermaand. Van speciale taartjes tot cocktails, borstbollekes en ijsbolletjes. In aanloop naar de Wereldkankerdag organiseerden tal van ondernemers in Dadizele acties in de strijd tegen kanker.

Door middel van tal van acties en organisaties toonde de gemeente de voorbije jaren aan de strijd met kanker te durven aangaan. Een van de voortrekkers daarbij is Dorine Delrue die met de steun van tal van vrijwilligers al enkele jaren de Ontbijtrun ten voordele van Think Pink organiseert.

Borstbolleke

“De voorbije jaren werd er al heel wat georganiseerd, maar dit jaar zetten de lokale ondernemers de strijd tegen kanker toch wel nog extra in de verf: bakkers, slagers, winkeleliers… erg hartverwarmend.” Vierenzestig ondernemers uit de gemeente ondersteunden het initiatief om oktober als borstkankermaand in de kijker te zetten. Affiches werden gedrukt, speciale gebakjes in borstvorm werden gemaakt, roze ijsbolletjes werden geschept en een passende cocktail werd geschonken. De lokale bakkers waagden zich ook aan een borstbolleke, een broodje dat speciaal werd gebakken voor deze oktobermaand. En dat alles onder de basiliek die de voorbije weken roze kleurde.

“Het is schitterend wat er de voorbije weken allemaal op gang kwam rond de borstkankermaand. De ondernemers hebben een groot hart voor het goede doel. Misschien is het wel mogelijk om in de toekomst een werkgroep op te richten om nog verdere initiatieven uit te werken”, aldus Dorine die zelf van kanker herstelde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.