Ondernemer Peter Verhelst (42) plots overleden: “Een groot verlies voor Koekelare”

Ondernemer Peter Verhelst is overleden aan een hartaanval. © BC
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Peter Verhelst is woensdagnacht plots overleden aan een hartaanval. De 42-jarige ondernemer was onder meer zaakvoerder van bowlingzaken De Goe Smete in Koekelare en Poperinge. Zijn familie is ontroostbaar. “Door de coronacrisis kunnen we Peter niet eens het afscheid geven dat hij verdient”, zucht zijn vader, gewezen schepen en volksvertegenwoordiger Frans Verhelst.

Peter was woensdagnacht rond 2 uur opgestaan. Zijn kinderen hoorden hem plots vallen en gingen meteen kijken. Alle hulp kwam te laat, Peter was bezweken aan een hartaanval. Zijn gezinsleden probeerden Peter nog te reanimeren, maar niks kon hem nog redden. Ook de toegesnelde hulpdiensten en de huisarts konden alleen het overlijden vaststellen.

Eerder al hartinfarct

“Het is zo moeilijk te vatten”, zegt een ontroostbare Frans Verhelst (66), de vader van Peter. “Ik had nog bij hem gezeten tot rond middernacht. We hadden veel gelachen, en twee uur later is hij dood. Tien dagen geleden had Peter al een hartinfarct gehad, maar hij leek er weer helemaal door…”

Het plotse overlijden van Peter komt dan ook hard aan. “We hadden dit echt niet zien aankomen, want hij was weer goed”, zucht Frans. “Dit is echt een heel zware slag. Ik ben mijn enige zoon kwijt. Ik had een heel goede band met hem. Net als met zijn vier zussen.”

Peter was een gedreven ondernemer, die vier bedrijven runde: de bouwonderneming bvba Frans Verhelst, schrijnwerkfirma Pesa, de bvba De Goe Smete met bowlings in in Koekelare en Poperinge en de managementvennootschap bvba Peter Verhelst. “Peter was dan ook een echte doorzetter. Zoals zijn papa zeker?”, zegt Frans. “Maar hij was ook een fantastische papa voor zijn kinderen en een liefhebbende echtgenoot.”

Afscheid in intieme kring

Door de coronacrisis zal de afscheidsplechtigheid, op donderdag 11 juni, in intieme kring moeten plaatsvinden. “Dat doet zeer”, zegt Frans. “We zijn een grote familie, met bijna allemaal ondernemers. We hebben dus een grote entourage. Voor het overlijden van mijn papa zat de kerk vorig jaar bomvol. We gaan dat Peter niet kunnen geven. Ik weet nochtans dat hij dat zou gewild hebben, een afscheid met veel volk. Zijn dood is zo’n groot verlies voor Koekelare.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier