Ondernemer Patrick Debusseré pakt uit met boek over de langste en oudste rally ter wreld

Sinds de lockdown in maart startte ondernemer Patrick Debusseré aan een boek over Peking-Parijs, de oudste en langste rally ter wereld waaraan hij vorig jaar deelnam. Hij kreeg ook hulp van zijn gezin en het resultaat is een uniek boek dat voor heel wat deelnemers zelfs gepersonaliseerd werd.

Patrick Debusseré bij de voorstelling van zijn boek over de rally ‘Peking to Paris’. Niet toevallig met zijn hele gezin, iedereen droeg wel zijn steentje bij. Je herkent achter Patrick Debusseré zijn echtgenote Carla Vanlerberghe en de zonen Tristan, Reinhard en Gerald. © Stefaan Beel

De langste, oudste en uitdagendste rally ter wereld, de Peking to Paris Motor Challenge, werd voor het eerst gereden in 1907. Deze 36 dagen durende reis in wagens gebouwd voor ’76 is dan ook de grootste droom voor menig autofanaat. Zo ook voor Patrick Debusseré, die zijn bedrijf in Gits heeft, maar zelf in Staden woont. Deze West-Vlaamse ondernemer won niet alleen meerdere prijzen in de 7e editie in 2019 maar puzzelde een adembenemend koffietafelboek in elkaar. Peking to Paris The Ultimate Motoring Challenge is het meest complete verslag van een rally ooit in boekvorm gegoten. En gedrukt bij Inni Group in Heule.

De rally werd pas voor de zevende keer gereden in 112 jaar

De Peking to Paris Rally beslaat meer dan 14.500 km doorheen 12 verschillende landen en 8 tijdszones. Deze ultieme rally werd in 2019 pas voor de zevende maal gereden in 112 jaar. Dit ongelooflijk avontuur dwars over de grootste landmassa van onze wereld is puur autoplezier. De deelnemende wagens gaan van een puffende stoomauto tot krachtige Porsches. Zuiver likkebaarden voor liefhebbers van vintage en classic cars. “Als jonge gast was ik er al verkikkerd op, ik was blij dat ik vorig jaar eindelijk kon deelnemen. Ook voor de editie van 2022 ben ik overigens al ingeschreven. En ook die editie is al volgeboekt.”

Waar lockdown toe leiden kan

Patrick Debusseré nam samen met zijn kompaan Bernard Vereenooghe deel aan deze fantastische challenge. De ondernemer is fervent autoliefhebber en kon met zijn deelname dan ook zijn ‘bucket list’ droom realiseren. Gezien hij alle gepubliceerde boeken van deze ‘epic rally’ in zijn bezit heeft – inclusief de onvindbare 1907 trilogie – had hij een duidelijk idee hoe het meest complete boek van ‘de moeder aller rally’s’ er zou moeten uitzien. De eerste covid lockdown in maart was voor hem de ideale aanzet om hiermee aan de slag te gaan. Met behulp en steun van zijn gezin begon hij aan dit monnikenwerk, ver buiten zijn comfortzone.

De 50 strafste verhalen van andere deelnemers kregen ook een plaats in het boek

De ‘Spirit of the Rally Award’, is volgens Patrick de mooiste van de 4 trofeeën die ze vanuit Parijs mee naar huis namen. Dit werd hem toegekend gezien zijn mindset en aanpak tijdens de rally – zie Belgian Dodge Brothers op Facebook – en zorgde ervoor dat hij kon beschikken over een database van meer dan 10.000 (!) foto’s genomen door talrijke, bekende actiefotografen van over de hele wereld. Een vernuftige software ontwikkeld door zijn oudste zoon Reinhard zorgde voor een juiste ‘balancing’ om te eindigen met 850 prachtige foto’s van zowel de auto’s, de prachtige landschappen als de heldhaftige deelnemers.

Voor het boek werd een selectie gemaakt uit 10.000 prachtige foto's. 850 ervan haalden het boek.
Voor het boek werd een selectie gemaakt uit 10.000 prachtige foto’s. 850 ervan haalden het boek.© gf

Gezinsonderneming

Aangevuld met de uitgebreide ‘rally reports’ van elk van de 36 lange dagen, en met de 50 strafste verhalen ingezonden van andere deelnemers, creëerde hij samen met zijn team (familie, designers, copywriter en vertalers) het meest complete en adembenemendste verslag ooit gemaakt over de meest tot de verbeelding sprekende auto rally ter wereld. Peking to Paris, The Ultimate Motoring Challenge. Met volledige goedkeuring van Hero Events, organisator van Endurance Rally’s. Dit lijvig prachtig boek werd gedrukt in Heule door Inni Group.

65 verschillend covers

Het is niet zomaar een Limited Edition, er zijn welgeteld 65 verschillende covers! De stofwikkel werd naargelang de bestelling gepersonaliseerd met de eigen rallywagen. En daarnaast werden er in 1 druk 3 verschillende versies voorzien: de laatste katern bevat ofwel de wereld editie ofwel the Belgium Brave editie ofwel werden de Duitse deelnemers in de spotlight geplaatst. Inni GROUP reed de laatste extra mile om de allerpersoonlijkste boeken te drukken.

396 pagina’s – 1.250 exemplaren – Formaat: 29 x 26 cm – Papier: 170g halfmat Maco – Gepersonaliseerde Stofwikkel – Persoonlijk genummerd. Te koop aan 149 euro (limited edition) en 99 eur (premium edition) via www.peking-to-paris.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.