Ondernemer Frans Devos schenkt 100 wandelstokken weg: “Perfect om altijd afstand te houden”

Frans Devos demonstreert het 'afstand' houden met medewerkster Lieve Boone. © Stefaan Beel
Redactie KW

Ondernemer Frans Devos van metaalbedrijf Metafox pakt niet alleen uit met een opmerkelijk mode-accessoire, maar hij geeft er ook nog eens honderd weg. Zijn zelf ontworpen wandelstok staat in het teken van de Chinese filosofie yinyang, omdat we volgens hem de harmonie kwijt zijn geraakt door de coronacrisis.

Frans Devos stond begin jaren 70 aan de wieg van een klein metaalbedrijf, dat intussen uitgegroeid is tot een bedrijf dat meubilair aanlevert en regelmatig nieuwe producten ontwikkelt. In het gamma hebben ze onder meer de befaamde driewieler Foxrider. Het bedrijf wordt vandaag gerund door de zonen van Frans, maar zelf is hij ook nog actief in de zaak.

Zo ontwierp hij enkele jaren geleden een wandelstok, waarvan hij al een aantal versies uitbracht op bestelling. Zo was er eentje in de kleuren van de Provence en eentje rond de herdenking van 1914-1918. De huidige coronacrisis zette Frans aan het denken. “De wandelstok is een ideaal accessoire in deze crisis. Met de lengte van je stok en die van je arm kom je samen al snel uit aan anderhalve meter. Het is met andere woorden de perfecte manier om te controleren of je genoeg afstand kan houden. En het is natuurlijk ook een belangrijk steunpunt én een stijlvol mode-accessoire”, klinkt het.

Balans in het universum verstoord

De stok wordt voorzien van een yinyanglogo: het oeroude Chinese symbool voor balans in het universum. “De balans is de laatste jaren ernstig verstoord, met deze crisis als gevolg. Het zat er al lang aan te komen”, aldus Frans. “De harmonie moet zich opnieuw herstellen en of we het nu willen of niet, we zullen ook met het virus moeten zien samen te leven.”

Honderd exemplaren gratis

De stokken komen in twee modellen: zwart staal voor de mannen en blauw aluminium voor de vrouwen. Er worden stokken gemaakt in verschillende lengtes. De wandelstokken zijn fysiek niet in de winkel verkrijgbaar, maar wel op bestelling. Om dat wat in de verf te zetten, schenkt Frans nu de eerste honderd gratis weg. Zijn manier om voor wat meer harmonie en positiviteit in de wereld te zorgen.

Wie een wandelstok wil, kan een mailtje sturen naar

yingyang@metafox.be. Daarna kan je hem op afspraak afhalen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.