Ondernemer en VU-politicus Leon Houtteman overleden

Wijlen Leon Houtteman. © GF
Redactie KW

De gewezen Aarseelse ondernemer en VU-politicus Leon Houtteman is zaterdag 21 november op 88-jarige leeftijd overleden op de palliatieve afdeling van het AZ Delta in Roeselare.

Leon Houtteman, geboren op 6 september 1932, runde decennialang het gelijknamige bedrijf in vloeren, wandtegels en bouwstoffen in de Deinsesteenweg. De firma werd in de jaren twintig van de vorige eeuw door zijn vader Adiel gesticht. De vroegere bedrijfsloods werd enkele jaren geleden omgebouwd om er, door de asbestperikelen in het Gildhof, tijdelijk culturele voorstellingen te laten plaatsvinden.

Leon, ook jarenlang een gewaardeerd vrijwilliger bij het Statiecomité en voetbalclub KFC Aarsele, ijverde in de periode 1977-1982 als VU-politicus voor de belangen van de Tieltse deelgemeente in de gemeenteraad. In 1983 werd hij aangesteld als OCMW-voorzitter.

De betreurde ondernemer was de weduwnaar van Christiane Blondeel en vader van twee kinderen: Katelijne en Diederik, die vorige zomer op amper 53-jarige leeftijd het leven liet. Er zijn ook vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier