Ondernemer Bert Gunst lanceert Picon de Nouvion

Bert Gunst stelt samen met acteur Arthur Bostrom zijn Picon voor. © Isabelle Vanhassel IV
Peter Bossu
Peter Bossu Milieuactivist uit Diksmuide

De Nieuwpoortse ondernemer Bert Gunst lanceert een nieuwe picon voor zijn vernieuwde The Newport Times. ‘Officer Crabtree’ uit ’‘Allo ‘Allo!’ kwam de nieuwe picon voorstellen.

De zaak was jarenlang een vaste waarde in de Langestraat met de Eerste en Tweede Wereldoorlog als rode draad in het interieur. Het pand werd intussen afgebroken en eind dit jaar heropent Bert Gunst zijn vernieuwde Newport Times op een gloednieuwe locatie in de Marktstraat. Het interieur van de nieuwe Newport Times gaat terug naar de jaren ‘30. Art Deco en de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog zijn dan nooit ver weg.

De picon die er geserveerd zal worden, verwijst naar het dorpje Nouvion en Cafe René Artois uit de Britse komische serie ‘Allo ‘Allo! Nouvion ligt te zuiden van het, als een van de mooiste bossen van Noordwest-Frankrijk, beschouwde Forêt de Crécy. Het is ook de naam van de plaats waar de televisieserie ‘Allo ‘Allo! zich afspeelt. Een satirische reeks over de Tweede Wereldoorlog en het verzet.

‘Officer Crabtree’

Arthur Bostrom, beter bekend al Officer Crabtree (Geud Meurning) uit ‘Allo ‘Allo! kwam speciaal naar Nieuwpoort om de picon van Café René Artois te lanceren. Tussen 1985 en 1992 speelde de Britse acteur 73 afleveringen in de serie. Ook vertolkte hij deze rol in de West End-theatervoorstellingen van ‘Allo ‘Allo! In de serie was hij tijdens de bezetting een Engelssprekende geheim agent vermomd als Franse politieagent, die Frans probeerde te praten.

Hij zegt bijvoorbeeld Good Meurning in plaats van Good Morning en I was just pissing roond the corner in plaats van I was just passing round the corner. In het echte leven, echter, spreekt Bostrom vloeiend, accentloos Frans, zo bleek toen hij zaterdag in Nieuwpoort de picon van Café René Artois kwam voorstellen. “Picon de Nouvion klinkt niet alleen goed, de Picon is uniek in zijn soort”, aldus Officer Crabtree. (PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier