Ondergrondse parking Delhaize Sint-Rochus aangepakt

Er werd een muurtje weg genomen en de rijrichting werd aangepast. (foto AN)© AN
Er werd een muurtje weg genomen en de rijrichting werd aangepast. (foto AN)© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Klanten van de gloednieuwe Delhaize Sint-Rochus in de Pater Beckstraat in Kortrijk keken afgelopen week verbaasd op. In de ondergrondse parking, die pas een dik half jaar open is, vonden werken plaats. “Er werd een muurtje weggenomen en de rijrichting in de parking werd aangepast”, legt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver uit. “Verschillende klanten hadden immers aangegeven dat ze het in- en uitrijden van de parking een hele uitdaging vonden.”

Wie goed kijkt, ziet op de muren waar wagens in en uit moeten rijden inderdaad heel wat vegen en autolak. De bocht is erg scherp en de rijstroken zijn er heel smal. Wie een wagen met een iets grotere draaicirkel heeft, moet de bocht vaak in twee keer nemen.

“Nu de werken afgerond zijn, zouden klanten weer vlot moeten kunnen parkeren. We hebben de komende week stewards en folders voorzien die de mensen wegwijs kunnen maken in het nieuwe systeem.” Klanten reageren opgelucht. “Ik kwam alleen op momenten waarvan ik wist dat de er plaats zou zijn op de veel kleinere bovengrondse parking”, vertelt vaste klant Marie Coussens. “Was dat niet het geval, dan keerde ik weer huiswaarts.”

Nochtans lijkt de inschattingsfout Delhaize geen klanten gekost te hebben. “We hebben ondertussen al meer klanten dan vóór de sluiting van meer dan een jaar. Onze klanten keerden niet alleen snel terug, er kwamen ook heel wat nieuwe bij”, besluit de woordvoerder. (Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier