Ondanks zijn spierziekte organiseert Dries opnieuw Foute Fiesta, No Siesta

Dries Delannoy, centraal achteraan, organiseert samen met zijn team van vzw Fiesta een derde foute party in De Kouter. (foto DB)
Redactie KW

Dorothee Vegas & Like Maarten zijn volgend weekend in Poperinge. Viva La Fiesta vzw uit Poperinge nodigde het populaire duo uit om plaatjes te draaien om hun Foute Fiesta, No Siësta op zaterdag 12 oktober. De vereniging zamelt geld in om onderzoeken en behandelingen van spierziekten te ondersteunen. Voorzitter Dries Delannoy van Viva La Fiesta vzw lijdt aan de spierziekte Strümpell-Lorrain.

“Op mijn 17de begonnen de gezondheidsklachten. Rugklachten, vermoeidheid.. De dokters zeiden eerst dat het groeipijnen waren”, vertelt Dries Delannoy (38). Hij is de voorzitter van Viva La Fiesta vzw. “Na verloop van tijd ging mijn gezondheid sterk achteruit. Samen met mijn ouders bezocht ik tal van ziekenhuizen in Kortrijk, Gent, Antwerpen.. Dokters zeiden dat het tussen mijn oren zat, want ze vonden niets. Mijn familie en vrienden begonnen na een tijd ook aan mij te twijfelen.”

Spastische aanvallen

Van zijn 17 jaar tot 23 jaar had Dries veel spastische aanvallen. “In september 2003 kreeg ik het verlossende telefoontje van het UZA met een diagnose. Ik heb gehuild van blijdschap.”

De spierziekte Strümpell-Lorrain werd bij Dries vastgesteld. “Het is een spastische ziekte in het zenuwstelsel. Het duurde lang voor een gepaste behandeling werd gevonden, maar nu zit ik al 15 jaar met een Baclofenpomp. Die zit ingeplant in mijn buik en brengt via een katheter baclofen, een spierverslapper, naar mijn ruggenmerg.”

De pomp verbeterde Dries zijn gezondheid, maar vanaf 2009 ging het opnieuw slechter met hem. “Er waren problemen met mijn pomp en katheter, mijn spierfuncties verminderden.. Ik moest meer dan tien operaties ondergaan. Sowieso moet ik om de 6 jaar een nieuwe pomp krijgen en om de 10 jaar een nieuwe katheter. Dat wil zeggen operaties en maandenlang revalideren. Elke twee maanden moet ik naar het ziekenhuis om de medicatie bij te vullen of aan te passen.”

Dries kan al 11 jaar rekenen op de steun van zijn man Kim Courtens. In 2013 richtte Dries de vzw ‘Viva la Fiesta’ op ten voordele van onderzoek en behandelingen van spierziekten. “Ik lag zelf weken in het ziekenhuis en ik wil mensen helpen die dezelfde lijdensweg als mij moeten doorstaan.” De voorbije jaren heeft de vzw tal van evenementen georganiseerd. “De opbrengsten gaan naar het UZA in Edegem en het St.-Augustinusziekenhuis in Wilrijk voor de onderzoeken en behandelingen van patiënten.” Binnen de vzw zijn er 5 bestuursleden en een 50-tal vrijwilligers.

Derde Foute Fiesta, No Siesta

De vereniging organiseert voor de derde keer hun Foute Fiesta, No Siësta. Een 700-tal feestvierders zullen de beentjes losgooien op zaterdag 12 oktober tijdens de uitverkochte Foute Fiesta, No Siësta.

“Dat Dorothee Vegas & Like Maarten plaatjes komen draaien heeft waarschijnlijk ook wel te maken met de fantastische ticketverkoop. Het zijn onze hoofdgasten en hét foute duo van het land. Het dak van De Kouter zal eraf vliegen. We zitten ook met ook met andere goede DJ’s zoals Dizzy Dropz, Mr. Cream en Drezz. Cocktailbar, foodtruck, gratis gadgets, dance acts.. En wie verkleed komt, krijgt een gratis drankenbon. Alles erop en eraan.”

De opbrengst van het evenement wordt geschonken aan enkele goede doelen. “Een deel gaat naar onderzoeken en behandelingen van spierziekten. De voorbije vijf jaar konden we al 15.000 euro schenken aan verschillende goede doelen die in verband staan met spierziekten. Het doet ons deugd dat we steeds op steun kunnen rekenen van onze sympathisanten.” (LBR)

Vrijwillige giften voor Viva La Fiesta kunnen gestort worden op BE57 1030 6096 1235 met vermelding ‘Steun’. Volg Viva La Fiesta op Facebook om op de hoogte te blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier