Ondanks verplichte sluiting mag Jeugdhuis Twen toch deuren openen op oudejaarsavond

Twen gaat dan toch open op oudejaarsavond. © foto BC

Het gemeentebestuur van Zedelgem heeft dinsdagnamiddag beslist dat jeughuis Twen op oudejaarsavond open mag. “Het gaat om een uitzondering voor onze jongeren die in eigen gemeente eindejaar willen vieren.”

Deze toelating komt er nadat twee weken geleden beslist werd dat het jeugdhuis voor vijf weken moest sluiten. “We staan een uitzondering toe die ingegeven is door de bezorgdheid voor onze Zedelgemse jongeren die in eigen gemeente eindejaar willen vieren”, aldus jeugdschepen Dirk Verhaeghe.

In de zitting van vandaag heeft het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Zedelgem beslist om jeugdhuis Twen uit Aartrijke de toelating te verlenen om toch een nieuwjaarsactiviteit te organiseren op oudejaarsavond. De voorwaarden daarvoor worden momenteel voorbereid en worden eerstdaags vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en het jeugdhuis.

Met deze beslissing komt het college terug op de opgelegde sluitingsperiode met onmiddellijke ingang op 26 november jongstleden. De sluiting duurt tot zondag 5 januari en kwam er, omdat tijdens de Halloweenfuif in het jeugdhuis rookmelders werden afgetapet. De brandweer is die nacht ter plaatse moeten komen, omdat het brandalarm afging.

Schepen van jeugd Dirk Verhaeghe geeft een woordje uitleg: “Vorige vrijdag hadden de burgemeester en ikzelf overleg met de vertegenwoordigers van jeugdhuis Twen. Het was een uitermate constructief gesprek, maar we hebben ook nog eens stevig gehamerd op de noodzaak van het veiligheidsaspect waaraan men zich moet houden.”

Tijdens een Halloweenfuif werden de rookmelders afgetapet.
Tijdens een Halloweenfuif werden de rookmelders afgetapet.© Facebook jeugdhuis Twen

Arne Wittevrongel, voorzitter van jeugdhuis Twen reageert: “We zijn opgelucht dat onze jeugd oudjaarsavond in eigen dorp kan vieren. Zeker nu in de periode van de Warmste Week is een jeugdhuis onmisbaar. Desalniettemin hopen we voor de toekomst op een betere communicatie met de gemeente en een sanctiebeleid gebaseerd op constructieve sancties. De sluitingsperiode én opgelegde boete zijn voor ons echt wel een financiële domper. Ook blijft het jammer dat de leden hier niet terechtkunnen in de kerstvakantie. Hetzij om het einde van de examens te vieren, of al eens te ontspannen tijdens hun blokperiode. Maar niet getreurd, op oudejaar zorgen wij alvast voor een feestje dat onze jongeren niet snel zullen vergeten. En uiteraard zullen de veiligheidsvoorschriften gerespecteerd worden!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier