Ondanks slechte weer is het druk aan de kust: hotels positief over start van zomervakantie

Echt strandweer is het voorlopig niet, dat was vorige zomer beter. Toch zitten de hotels aan de kust goed vol.©ERIC LALMAND BELGA
Echt strandweer is het voorlopig niet, dat was vorige zomer beter. Toch zitten de hotels aan de kust goed vol.©ERIC LALMAND BELGA
Olaf Verhaeghe

Voor de kusthotels is de zomer van 2021 goed gestart, ondanks het natte kwakkelweer. Dat blijkt uit cijfers van Westtoer. Ook de verhuurkantoren van vakantiewoningen en appartementen zijn tevreden over de boekingen voor de zomer. In de Brugse binnenstad is het een pak minder. “De zomer van 2021 zal sowieso minder goed zijn dan die van vorig jaar”, klinkt het bij de hotelfederatie.

Ondanks het mindere weer waren er in het eerste weekend van juli ongeveer evenveel online hotelboekingen als in het Hemelvaartsweekend in mei. “Dat is nog wel altijd het beste weekend van dit jaar qua online boekingen, maar we kwamen toch heel dicht in de buurt”, zegt Mieke Dumont van Westtoer. “We kunnen dus zeker zeggen dat de zomer van 2021 aan de kust vrij goed is gestart.”

Ook voor komend weekend en voor de week van 21 juli zijn er al heel wat boekingen gepland, zo blijkt uit de rondvraag van Westtoer. “Interessant is vooral dat het aantal buitenlandse hotelboekingen de laatste twee weken sterk is toegenomen. Dit bevestigt de tendens dat voor een hotelvakantie toeristen uit onze buurlanden de weg stilaan terugvinden naar de Belgische kust”, aldus Mieke Dumont nog.

Wat de vakantiewoningen betreft, zitten de meeste verhuurkantoren vanaf half juli tot half augustus quasi overal volzet. “Lastminuteaanvragen zijn er de eerste dagen van juli niet geweest, maar dat is gezien het weer niet meteen een verrassing. Momenteel blijven deze zomer vooral de iets kleinere appartementen en de studio’s of flats over, al is daar traditioneel gezien sowieso wat minder vraag naar. Vanuit het buitenland zien we in dit segment de boekingen vanuit Duitsland en Nederland voorzichtig hervatten.” Ook de campings aan de kust lopen intussen verder goed vol.

Minder goed in Brugge

In de Brugse hotels in de binnenstad is het enthousiasme over de zomer voorlopig een stuk minder. Uit cijfers van Toerisme Brugge blijkt dat voor juli en augustus voorlopig maar 10 tot 15 procent van de kamers is geboekt. De Brugse hotelfederatie verwacht om uiteindelijk aan slechts 25 procent bezetting te komen tijdens de zomermaanden. “De zomer van 2021 zal sowieso minder goed zijn dan die van vorig jaar”, aldus Dimitri Thirion, voorzitter van Hotels regio Brugge vzw. “We hopen dat het najaar beter wordt maar zo ver in de toekomst kijken heeft voorlopig geen zin aangezien er toch heel last minute geboekt wordt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten