Ondanks bindweefselziekte knutselt Jessie hebbedingetjes: “Creatief bezig blijven”

Jessie Geladé van 'Little precious gifts' met haar man Tino Martens en de kinderen Mirthe en Leander bij de handgemaakte juwelen en geschenkjes die ze allemaal kan personaliseren. © PH
Redactie KW

Jessie Geladé woont met haar man Tino Martens, die vrachtwagenchauffeur is, in de Stationsstraat. Vroeger bakte Jessie allerlei taarten in haar vrije tijd maar door het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS), een erfelijke bindweefselziekte, lukt dat niet meer. ‘Positief blijven’ is haar motto en daarom gaat ze nu aan de slag met leuke gepersonaliseerde hebbedingetjes die ze te koop aanbiedt. “Met Little Precious Gifts laat ik mijn creativiteit de vrije loop.”

“Vroeger bakte ik taarten met suikerpasta voor vrienden en familie”, zegt Jessie. “Dit deed ik in het weekend bovenop mijn fulltime job. Dit was echter voordat ik ziek geworden ben, want door mijn ziekte heb ik dagelijks veel pijn, krachtverlies en ben ik snel vermoeid. Bindweefsel is immers het steunweefsel in alle delen van het lichaam. Het harde kneden van de suikerpasta’s die nodig zijn om de taarten te decoreren, werd heel lastig. Wij hadden eigenlijk ook nog nooit van EDS gehoord, maar doordat ik al meer dan twaalf jaar klachten had en altijd doorgebeten heb, vielen de puzzelstukken op hun plaats. We nemen alles hoe het komt. Gaat het vandaag niet, dan zal het morgen hopelijk een betere dag zijn. Opgeven staat niet in ons woordenboek. Het enige dat we hopen is dat onze kinderen er niet erfelijk mee belast zijn.”

Pluk de dag

“Het was niet gemakkelijk om te beseffen dat ik het taarten bakken moest opgeven. Ik moest luisteren naar mijn lichaam en de juiste beslissing nemen voor mijn gezondheid en mijn gezin. De voorbije twee jaar ben ik beperkt geworden in mijn doen en laten. Elke dag dat je niets doet, is een dag niet geleefd. Ook al heb je beperkingen, toch moet je een oplossing zoeken waar je wel nog voldoening uithaalt. Mijn motto is dan ook: Carpe Diem.”

Dochter doet voorstellen

“We staan als gezin heel dicht bij elkaar, alles is bespreekbaar en iedereen helpt en steunt waar nodig. Ik mag van geluk spreken dat ik zo’n mooi gezin heb.” Jessie bleef ondanks haar ziekte niet bij de pakken zitten: “Om toch mijn creativiteit kwijt te raken en een bezigheid te hebben, begon ik, op eigen tempo juweeltjes, armbandjes en sleutelhangers te maken”, vertelt Jessie, “Die vielen in de smaak, niet in het minst bij mijn dochter Mirthe die allerlei voorstellen deed om weer nieuwe dingen te maken.”

zeepcupcakes personaliseren

“Ik begon ook allerlei spulletjes te personaliseren. Met de drukpers die Tino bedient omdat dit te zwaar is voor mij, kunnen we dat klaren. Eén leuke opdruk op een shirt is ook al mogelijk met onze pers. Tino doet dus de personalisatie, ik spits me toe op het ontwerpen en maken. Ook schooletuis, truien, zwemzakken, danstassen kunnen we personaliseren. Ook cadeautjes kunnen bij mij naar wens versierd worden. Zo heb ik vorige week ook de shirts van ons buurtcomité ‘De statie’ gedecoreerd met de naam van het comité en een bijpassende locomotief als logo.”

We staan als gezin heel dicht bij elkaar, alles is bespreekbaar en iedereen helpt waar nodig

“Ondertussen hebben we naast het gevarieerde aanbod aan kettinkjes en armbanden ook al gepersonaliseerde sleutelhangers, zeepjes, kaarsenhouders, nachtlampjes of eindejaarscadeautjes voor juf of meester, aan zeer betaalbare prijzen. Binnenkort werken we een nieuwe lijn uit waarbij we starten met geboorte-, doop-, communie- en huwelijksgeschenken en gaan we ook zeepcupcakes personaliseren als uitdeelgeschenken voor bij een huwelijk, verjaardag of geboorte. De kers op de taart want we hopen hiermee exclusief te zijn.”

Webshop?

“Bestellingen van klanten gebeuren via mail of Facebook. Ook zijn er heel wat klanten die bij ons thuis langskomen om samen tot een keuze te komen. Ondanks mijn ziekte zien wij de toekomst rooskleurig. Op onze Facebookpagina verschijnen regelmatig positieve, aanmoedigende woorden van klanten die ons weer een stukje kracht geven om verder te gaan. En wie weet komt er misschien wel een echte webshop, maar voorlopig blijven we met onze voeten mooi op de grond”, lacht Jessie Geladé.


Meer info via littlepreciousg@gmail.com of via Facebook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier