Omstreden dancing Holiday Club dicht door corona-inbreuken

De Holiday Club blijft voorlopig dicht. © TP
Redactie KW

De burgemeester van Zonnebeke, Dirk Sioen, liet de omstreden dancing Holiday Club in Geluveld afgelopen weekend opnieuw sluiten, dit keer na een politiecontrole op de coronamaatregelen.

Politiezone Arro Ieper controleerde afgelopen vrijdag verschillende horecazaken in Ieper, Zonnebeke en Vleteren. In enkele zaken werden inbreuken vastgesteld tegen de coronamaatregelen en in de Zonnebeekse deelgemeente Geluveld werd de omstreden Holiday Club zelfs bestuurlijk gesloten. Op Facebook werd nog reclame gemaakt voor het evenement ‘The Show Must Go On’ op vrijdagavond.

“Ik kreeg in het begin van de week al klachten van mensen rond de recente heropening van die club”, zegt Zonnebeeks burgemeester Dirk Sioen (#TEAM8980). “De dancing heeft een turbulent verleden. Daarom sprak ik de lokale politie aan om er een controle uit te voeren.”

“Een ploeg van twaalf mensen wou de club binnengaan, maar de deur werd gesloten. Nadat ze die geforceerd hadden, werden inbreuken vastgesteld rond de mondmaskerplicht, bubbelregels, het dansverbod en wapenbezit.”

Al verschillende keren moeten sluiten

Sioen liet de zaak de voorbije jaren al verschillende keren sluiten na controles, waarbij geseinde personen werden aangetroffen en inbreuken werden vastgesteld in het kader van de sociale-, arbeids-, wapen- en drugswetgeving. “Ik zit maandag (vandaag, red.) samen met de lokale politie en uitbater“, aldus Sioen. “We gaan dan horen wat de uitbater te vertellen heeft. Ik zal alleszins streng optreden, want hij is hardleers.”

“Met meer dan dertig coronabesmettingen kleurt Zonnebeke rood”, zegt Sioen nog. “Onze horecazaken doen alles volgens het boekje, maar die cowboy lapt alle regels aan zijn laars. In het belang van de volksgezondheid kan ik dat niet begrijpen en tolereren.”

“Ook al komen de uitbater en de meeste clubgangers uit Frankrijk, ze moeten zich aan onze regels houden. Ik heb hier zelfs al een razzia meegemaakt: forceren van deuren, drugs, wapens, precies een film. In onze rustige landelijke gemeente kan dat niet.”

‘Geviseerd’

Clubuitbater Adrien de Sousa (31) uit Tourcoing zit in zak en as en voelt zich geviseerd door de burgemeester. “Ik baat de club al tien jaar uit en kom goed overeen met de buurt. De controles en problemen begonnen vooral toen Sioen burgemeester werd.”

“Ik verdenk hem ervan dat hij Fransen viseert. Hij sloot mijn zaak de voorbije twee jaar één maand en vier maand. Bij de controles wordt overdreven wat drugs en wapens betreft, het gaat vooral om sociale inbreuken.”

“Betwisten corona-inbreuken”

“Toen ik drie weken geleden eindelijk coronaproof kon opengaan, was er meteen controle en bleek alles in orde”, zegt Sousa nog. “Vrijdagavond werd de deur helemaal niet geforceerd en we betwisten de corona-inbreuken, want de politie – die overigens heel vriendelijk was – kwam amper binnen.”

“Er werden matrakken afgenomen van klanten, die in de vestiaire lagen om vernietigd te worden. We vinden het vreemd dat er geen proces-verbaal werd opgesteld en dat niemand beboet werd. De burgemeester steekt een mes in mijn rug en neemt me opnieuw alles af. De club is mijn hoofdinkomen en ik ging een lening aan om het gebouw af te betalen. Wij dreigen verdere stappen te ondernemen tegen een langere sluiting.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier