Omgeving Royal Palace Oostende wordt grondig vergroend

© gf
Redactie KW

Het College van Burgemeester en Schepenen keurde de heraanleg van het plein rond de Royal Palace goed. Na de werken zal de omgeving er een stuk groener uitzien. Een meerwaarde voor bewoners, buren en passanten.

De ‘Royal Palace’ is een gekend en kenmerkend gebouw langs onze kustlijn. Het modernistische appartementencomplex bestaat uit acht woonsecties en dateert uit de jaren 1960. Met 16 bouwlagen en een technisch verdiep hebben inwoners een prachtig zicht over de stad en de zee.

“Het plein rond de Royal Palace is op vandaag meer dan 10.000 m² verhard. Binnenkort wordt hier maximaal vergroend. De groenzones bepalen was geen eenvoudige klus. Zo moet er rekening gehouden worden met circulatieruimte voor de brandweer, verhuisbewegingen, toegang voor hulpdiensten. Uiteraard moeten alle woonsecties vlot toegankelijk blijven en moest er rekening gehouden worden met zout, zand en wind”, verduidelijkt bevoegd schepen Kurt Claeys.

Gigantisch groendak

Eigenlijk gaat het hier over een gigantisch groendak dat wordt aangelegd bovenop de ondergrondse garages. De zones zorgen voor een vertraagde afwatering naar de riolering van de stad en zorgen dus zo mee voor een betere afwatering. 3.000m² bijkomend groen is een gigantische meerwaarde voor de site en een stevige upgrade van het gebouw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.