Omar Govea, man met een missie aan de Gaverbeek :“Droom van deelname aan WK in Qatar met Mexico”

Omar Govea in actie (foto HD)
Omar Govea in actie (foto HD)
Redactie KW

Afgelopen zomer bestond de mogelijkheid dat Omar Govea vertrok bij Zulte Waregem. Nu is de Mexicaan incontournable op het middenveld. De spelverdeler heeft zichzelf drie doelen gesteld: play-off 2 halen met Essevee, zelf een betere voetballer worden en het WK in Qatar in 2022 met Mexico spelen. “Defensief ben ik completer dan ooit”, zegt Govea zelfverzekerd.

Intrinsiek is Omar Govea een van de betere spelers in de huidige kern van dit Zulte Waregem. Met een fluwelen trap en prima vista voegt hij iets extra toe aan een elftal. “Ik ben echt veel gegroeid dit seizoen”, zegt Govea. “Elke week spelen, schenkt me vertrouwen. Ik ben ook zelfverzekerd aan de bal. Ik kan gevaar scheppen.”

In zijn statistieken zien we dat nog niet meteen. Voor een aanvallende middenvelder mag het wel iets meer zijn dan twee goals en drie assists. “Dat weet ik. Ik wrong een paar mogelijkheden de nek om. Soms maak ik de verkeerde keuze. Ik moet egoïstischer zijn en zelf mijn kans gaan om een actie af te werken. De coach maant me vaak aan om sneller te spelen, één tot twee balcontacten. Defensief kan ik nog sterker worden, toch ben ik al veel gegroeid en completer dan ooit.”

Vrijschopspecialist

Een wapen van Govea is zijn traptechniek. Als hij kan uithalen rond de zestien kijken keepers maar beter uit. Tegen KAA Gent zette hij zijn beste prestatie van het seizoen neer met een doelpunt en een assist. “Ik voelde vooraf dat ik die vrije trap zou binnentrappen. Het hangt ervan af wat de afstand tot het doel is en waar het leer ligt. Ik wil echt een specialist worden als het op stilstaande fases aankomt. Na de training oefen ik daar nog vaak op. Dat is een van mijn sterkste punten. Ik weet het, ik miste een paar vrije trappen de voorbije matchen.”

“Ik moet egoïstischer zijn en zelf mijn kans gaan om af te werken”

In september en oktober lag Govea niet in de bovenste schuif. Jannes Van Hecke kreeg de voorkeur op de Mexicaan. “Alles werd snel duidelijk na een goed gesprek met de coach. Op dat moment kwam ik net terug van internationale verplichtingen met Mexico. Eerlijk, ik had echt een goed gevoel. Ik ben er 100 procent van overtuigd dat ik altijd mijn beste beentje voorzet op training om het team te helpen.”

Bij de laatste interlands viel Govea uit de Mexicaanse selectie. “Dat was toen ik minder aan spelen toekwam bij Zulte Waregem en de beslissing van de bondscoach. Je weet, ik wil altijd antwoorden met de voeten door goeie prestaties neer te zetten. Ik sta altijd open voor een stap hogerop. Maar nu focus ik me op Essevee, ik wil bij deze ploeg mijn selectie voor het WK in Qatar afdwingen.”

Play-off 2

Komend weekend trekt Zulte Waregem naar Waasland-Beveren. Na de 9 op 9 hebben de troepen van Dury iets meer ademruimte en kunnen ze zelfs aan de top acht denken. “We hebben de kwaliteiten om play-off 2 te halen. We mogen Waasland-Beveren niet onderschatten. Ik zag hun wedstrijd tegen Standard, ze hebben intelligente spelers in hun rangen. Het wordt niet makkelijk ginder, op een lastige grasmat. Anderzijds zit de flow goed bij ons. De sfeer is opperbest. Dat is logisch als je begint te winnen.” (lacht) (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.