Oma en mama van Arjen uit Dadizele testten positief, hij bleef gelukkig gespaard

Arjen 'Arjoentje' Vanhuyse heeft een immuniteitsstoornis. Het was dan ook schrikken toen bleek dat zijn mama en oma besmet waren met corona. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

De oma en mama van Arjen Vanhuyse uit Dadizele testten vorige week positief op het coronavirus. De 20-jarige animator in Bellewaerde heeft een immuniteitsstoornis. “Dat ik een negatieve test heb afgelegd, is een godsgeschenk”, zegt Arjen wiens oma en mama inmiddels aan de beterhand zijn.

Toen vorige week een bezoeker aan het dagcentrum van het rusthuis in Ledegem positief testte, werden de medewerkers van het dagcentrum uitgebreid getest op het coronavirus. Zo ook Carine Sioen uit Dadizele. “Ma testte spijtig genoeg als enige van de medewerkers positief. Ze ging dan ook onmiddellijk in quarantaine. Ook de familieleden legden snel een test af. Oma Maria (87), die de dagen voordien al wat koortsig was, bleek ook besmet te zijn met het virus”, aldus de 20-jarige Arjen Vanhuyse. De jongeman kampt met een immuniteitsstoornis waardoor hij snel ziek is. De voorbije jaren wierp Arjen, die in het verleden al meermaals werd opgenomen in het ziekenhuis, zich echter op als een positief en enthousiast persoon. Als clown Arjoentje wist hij al heel wat kinderen en senioren op te beuren. Arjen is ook als animator aan de slag in het pretpark Bellewaerde. Zo kroop hij er onlangs nog in de huid van ‘Professor Corona’. Enkele jaren geleden werd hij door de Krant van West-Vlaanderen verkozen tot Krak van Moorslede.

Door zijn immuniteitsstoornis was het voor Arjen dan ook bang afwachten wat het resultaat van de coronatest zou zijn. “Ik maakte me niet enkel zorgen om mijn eigen gezondheid, maar ook over de vele mensen waarmee ik bijvoorbeeld in Bellewaerde onrechtstreeks in contact kom.” Gelukkig kreeg Arjen goed nieuws te horen. Zijn coronatest was negatief.

Aan de beterhand

Ondertussen zijn ook mama Carine en oma Maria aan de beterhand. “Ons mama testte dan wel positief, toch heeft ze quasi geen symptomen vertoond. Oma was wel behoorlijk ziek, maar moest niet opgenomen worden in het ziekenhuis. Zij wordt iedere dag een beetje beter.” Arjen is dan ook heel erg trots op zijn oma. “Ze is heel erg sterk. Ik raad nu zeker iedereen aan om zoveel mogelijk een mondmasker te dragen. Ikzelf heb veel geluk gehad. Corona is veel dichter dan je soms denkt.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier