Olva Vivenkapelle bezorgt late kerstcadeautjes aan kansarme kinderen

De warme actie van Olva Vivenkapelle groeide uit tot een groot succes.© PDV
De warme actie van Olva Vivenkapelle groeide uit tot een groot succes.© PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De basisschool Olva in Vivenkapelle organiseerde in de Warmste Week van eind vorig jaar een grote inzameling van speelgoed voor kansarme kindjes. De leerlingen van het vijfde leerjaar onder leiding van meester Thomas namen het initiatief. Het speelgoed werd geschonken aan OCMW Damme.

De warme actie van Olva Vivenkapelle mag een groot succes genoemd worden. De leerlingen brachten een grote hoeveelheid speelgoed mee naar de school. Elke ochtend werden op de speelplaats onder meer puzzels, poppen, autootjes en knuffels verzameld.

Tweede leven

De jongens en meisjes van de vijfde klas sorteerden al het speelgoed: dertig bananendozen vol in totaal. Het initiatief werd ook opgepikt door drie studenten van HoGent. In het kader van hun opleiding Sociaal Werk zamelden Charlotte Van den Bulcke, Magali Bové en Yola Schuddinck ook speelgoed in om dit te bezorgen aan de school.

Al het speelgoed werd geschonken aan het OCMW Damme. De sociale dienst van het OCMW heeft een goed zicht op de sociale noden in Damme en zal die dan ook verdelen onder de behoeftige gezinnen. Het overige speelgoed gaat naar de Roelboetiek in Sijsele.

Dankzij het mooie initiatief krijgt het speelgoed een tweede leven en kunnen nog heel wat Damse kinderen genieten van een laat kerstcadeautje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier